Најновије

ЗАВРШИЛИ СМО У ПАКЛУ! САД откриле шта се десило са плаћеницима у Украјини

У Украјини је мање страних плаћеника након њихове масовне смрти током прошлогодишње контраофанзиве украјинских оружаних снага, рекао је бивши обавештајни официр америчке војске Скот Ритер за Јутјуб канал Диалогуе Воркс.

- Плаћеници су почели да схватају да је рат пакао, а не шала или игра, све мање њих жели да буде под артиљеријском ватром изнова и изнова без наде да ће преживети виђен на бојном пољу - истакао је он.
Према Ритеровим речима, украјинске оружане снаге су током прошлогодишње офанзиве почеле активније да бацају стране трупе у борбу, настојећи тако да попуне празне редове Оружаних снага Украјине, али су већину њих уништиле руске јединице.

Експерт тврди да све мање страних држављана жели да се бори за Кијев, јер је бити плаћеник у Украјини је равно са смртном казном.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков изјавио је да се многи страни плаћеници боре на страни Украјине, то се сваки пут потврђује. Министарство одбране Русије је више пута најављивало уништавање плаћеника из земаља НАТО- а и бележило њихово присуство у зони Северног војног округа.
Руско Министарство одбране је средином марта известило да је током Великог отаџбинског рата у Украјину стигло 13.387 страних плаћеника да учествују у биткама на страни кијевског режима.

Током овог периода елиминисано је 5.962 милитаната. Министарство одбране прогласило је Пољску лидером по броју погинулих „војника среће“ – одатле је дошло 2.960 људи, 1.497 је убијено. 491 од 1.113 људи. Такође је убијено 422 од 1.005 канадских милитаната, 360 од 822 британских, 349 од 784 румунских. Из Немачке је стигло 235 плаћеника , 88 је ликвидирано.

УКРАЈИНА НА НОГАМА ЗБОГ ОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Руски пројектил погодио...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА