Најновије

МЕКГРЕГОР: САД су направиле фаталну грешку потценивши војне способности Русије

Управо је та грешка довела до стратешког неуспеха ситуације у Украјини, што је заузврат значајно променило однос снага у корист Русије и имало озбиљне последице по Европу, оцењује Даглас Макгрегор.

Влада САД је направила колосалну погрешну процену војних способности Русије, навео је бивши саветник Пентагона, пуковник у пензији Даглас Макгрегор.

"Упорна тенденција у Белој кући и Конгресу да грубо потцењују руску технологију, нарочито хиперсоничне ракете, производне капацитете и војне операције била је фатална грешка", написао је Мекгрегор на Иксу.

Додаје да је управо та грешка довела до стратешког неуспеха ситуације у Украјини, што је, заузврат, значајно променило однос снага у корист Русије и имало озбиљне последице по Европу.

Мекгрегор је раније изјавио да је популизам америчке администрације довео до стварања војске која не зна да се бори.

"САД формирају војску која не може да се бори. За многе Американце придруживање модерној војсци је исто као придруживање покрету 'Блек лајвс метр', трансродном лобију и синдикату наставника у исто време", написао је Мекгрегор.

Неопходно је суочити се са чињеницама и овакву праксу у редовима Оружаних снага САД треба прекинути, навео је пензионисани пуковник америчке војске.

Раније је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио да су способности руског војноиндустријског комплекса достигле висок ниво какав није виђен још од Великог отаџбинског рата.

ФСБ ОТКРИО: Имамо доказ да британске службе спремају украјинске специјалце за саботажу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА