Најновије

ШОК ТВРДЊА БРИТАНСКОГ ПУКОВНИКА: После Француске Лондон неће имати избора - шаље трупе у Украјину

Велика Британија ће морати да пошаље своје оружане снаге у Украјину након француских трупа ако Париз одлучи на такав корак, рекао је за Експрес пензионисани британски пуковник Глен Грант.

Према официру, ако француски председник Емануел Макрон нареди својој војсци да брани Украјину, онда Уједињено Краљевство неће имати избора осим да пошаље своје трупе у борбу против руских снага, наводи се у чланку.
Како је Грант приметио, Велика Британија већ губи своју позицију на светској сцени због неспособности да произведе довољне количине војне опреме, а ако одбије да пошаље трупе у Украјину после Француске, она ће "пасти као држава".

- Већ губимо кредибилитет због чињенице да једноставно не можемо да произведемо ништа од војне опреме - рекао је он.

Француски председник Емануел Макрон је крајем фебруара рекао да ће Париз учинити све да спречи Москву "да победи у овом рату".
Према његовим речима, шефови западних земаља разговарали су о могућности слања трупа у Украјину, али још није било могуће постићи консензус.

Политичар, који је због ових изјава био жестоко критикован и у земљи и од стране његових савезника из НАТО-а , касније је приметио да су све његове речи пажљиво размотрене.

Он је такође истакао да Париз нема "границе и црвене линије" по питању помоћи Кијеву .

Коментаришући Макронове речи о слању трупа у Украјину, Кремљ је рекао да би такав развој догађаја неминовно довео до директног војног сукоба између Русије и НАТО-а.

ФСБ ОТКРИО: Имамо доказ да британске службе спремају украјинске специјалце за саботажу

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА