Најновије

ШТА ХИЛ ТРАЖИ НА ПРЕГОВОРИМА ОКО ИЗБОРА? Делегација опозиције напустила салу, нема споразума

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Кристофер Хил, учествовао је данас као посматрач на преговорима између власти и опозиције који су се одржали у Скупштини Србије. Састанак, намењен разговору о изборним условима, завршен је без постигнутог споразума, при чему је делегација опозиције напустила преговоре, изразивши незадовољство због, како тврде, недостатка воље владајуће коалиције за дијалог о њиховим захтевима.

Поред Хила, састанку је присуствовао и шеф делегације Европске уније у Србији, Емануел Жиофре, чије учешће такође није било најављено представницима опозиције. Мирослав Алексић, председник Народног покрета Србије, истакао је да су о присуству међународних посматрача обавештени непосредно пред почетак састанка.

У изјави за медије, амбасадор Хил подвукао је значај наставка дијалога међу политичким актерима у Србији. "Као посматрачи, нисмо учествовали у дискусији, али смо ту да нагласимо важност оваквих видова дијалога. Они не служе само за постизање споразума, већ и за отварање простора за размену мишљења, што је критично за демократски процес", рекао је Хил.

Хил је такође истакао да међународна заједница не подржава бојкот као средство за превазилажење политичких разлика, већ се залаже за дијалог и примену препорука ОДИХР-а и ОЕБС-а. "Свесни смо да политички проблеми са којима се Србија суочава нису лаки, али је важно да се они адресирају кроз отворен и искрен разговор", закључио је амбасадор САД у Србији.

Преговори о изборним условима у Србији показали су дубоку подељеност међу политичким снагама, али и потребу за наставком дијалога ради осигуравања легитимности будућих изборних процеса.

АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Не наседајте, објављена је лажна вест да сам отишао од Несторовића

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА