Најновије

КРЕЋЕ ХАОС! Очекује се директан напад Ирана на Израел у наредних 48 сати?!

Израел очекује директан напад Ирана на јужни или северни део земље у наредних 24 до 48 сати, објавио је Волстрит џорнал, позивајуц́и се на извор упознат са овим питањем.

У извештају од четвртка у којем се позивају на особу коју је информисало иранско руководство, лист наводи да још није донета коначна одлука, иако се разговара о плановима за напад.
Такође се каже и да је један амерички званичник упознат са ситуацијом у четвртак рекао да обавештајни извештаји Сједињених Држава указују на ирански удар у року од неколико дана, „вероватно на израелском тлу“.

Иранско министарство спољних послова саопштило је да "задржава право" да одговори на израелски напад и "казни агресора". Ирански председник Ебрахим Раиси такође је обец́ао да ц́е Израел платити "високу цену" за напад (на конзуларно представништво Ирана у Дамаску).
Амерички медији пренели су раније, позивајуц́и се на иранске и америчке обавештајне изворе, да Иран планира да удари на десетине осетљивих циљева у Израелу, укључујуц́и енергетску инфраструктуру и разне друге објекте, користец́и балистичке ракете и дронове који носе експлозив.

Потенцијални директан напад Ирана на територију Израела захтевао би одговарајуц́и одговор, рекао је израелски министар одбране Јоав Галант америчком министру одбране Лојду Остину, наводи се у саопштењу израелског министарства одбране.

„Министар одбране [Израела] је изразио своју посвец́еност безбедности израелских грађана, јер би директан ирански напад на израелску територију захтевао одговарајуц́и израелски одговор против Ирана“, саопштило је министарство у четвртак.

Галант и Остин су разговарали о спремности за могуц́и ирански напад, а Галант је свом америчком колеги рекао да Израел „нец́е толерисати ирански напад на своју територију“.

Израел је 1. априла извео ваздушни напад на на конзуларно представништво Ирана у Дамаску, уништивши зграду. Иранска Исламска револуционарна гарда саопштила је да је у нападу убијено седам њених припадника, укључујуц́и два команданта. Сиријско министарство здравља саопштило је следец́ег дана да су у нападу такође погинула четири Сиријца, док је 13 повређено.

РУСКИ ЛАНЦЕТ ПРАВО У МЕТУ! Погођен много важна хала, све летело у ваздух (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА