Најновије

МАКРОН ОСТВАРИО СВОЈЕ НАМЕРЕ! Прве јединице француске Легије стигле у Славјанск

Ради се о специјалистима за артиљеријско извиђање и инжењерској групи, чија је специјалност утврђивање и изградња пољских утврђења.

Првих 100 бораца француске Легије странаца пребачено је у Славјанск, у Доњецкој Народној Републици, објавио је Телеграм канал "Војна хроника".

Како се наводи, представници 3. пешадијског пука француске Легије странаца стигли су у четвртак на локацију 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Славјанску.

Ради се о специјалистима за артиљеријско извиђање и инжењерској групи, чија је специјалност утврђивање и изградња пољских утврђења.

"Французи се крећу градом само у пратњи украјинског војног особља. Претпоставља се да ће странци помоћи украјинским оружаним снагама у одбрани Славјанска када се линија фронта помери ка том граду", прецизира се.

Раније је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова упозорила да је команда француске Легије странаца почетком марта одредила састав тактичке групе у рангу батаљона од око 1.500 људи.

ЦЕЛА ЗЕМЉА ПОСЛЕ ОВОГА УЛАЗИ У ПАКЛЕНУ ЗОНУ! Кијев у паници, слике...

"Очекује се да ће у априлу група бити доведена у стање пуне борбене готовости за оперативно 'пребацивање' на украјинско позориште војних операција", открила је Захарова. 

Заменик председника Државне думе Петар Толстој у интервјуу за француску телевизију БФМТВ поручио је да ће руске снаге уништити све француске војнике који се појаве на украјинском тлу.

"Све ћемо их побити, не брините", рекао је Толстој на француском језику и додао да Француска мора да буде свесна последица своји одука.

РУСКИ ЛАНЦЕТ ПРАВО У МЕТУ! Погођен много важна хала, све летело у ваздух (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА