Најновије

КРЕЋЕ ЛУДАЧКИ УДАРАЦ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ? Блеф или почетак краја

Чини се по последњим изјавама да украјинском председнику Володимиру Зеленском изгледа не недостаје машта, јер сада прети да ће извести нову контраофанзиву и то нападом на Кримски мост. Тиме ће, како тврди, преузети поново Крим али и напасти појединачне циљеве: аеродроме, велика нафтне терминале, саобраћајна чворишта, електране и посредно наговештава чак нукеарна постројења, (као већ покушан напад дроновима на нуклеарну електрану у Запорожју).

Коментатори широм света се питају није ли ово само за унутрашњу употребу и подизање ионако ниског морала украјинског народа или због западне помоћи која полако али сигурно пресушује.

Претње Кијева да ће започети нову контраофанзиву и уништити Кримски мост и другу руску инфраструктуру су манифестација међународног тероризма, изјављују стручњаци и званичници Русије.

 Контраофанзива Оружаних снага Украјине тренутно је немогућа због исцрпљености и пада морала у редовима украјинске војске, недостатка економских, људских и војно-техничких ресурса.

Једни то виде као блеф, обману украјинске јавности и покушај да извуче још пара и војне помоћи од Запада, док други не искључују могућност да до украјинске контраофанзиве, ипак, може доћи.

„Већ се јавља одређена тенденција - ако Украјини све иде лоше, онда њен председник почиње да говори да је потребно да се изврши напад на Кримски мост, а сличне изјаве дају и његови послушници из безбедносних органа или владиних служби. То јест, изјава украјинске стране о потреби уништења Кримског моста је као лакмус папир који указује на проблеме украјинских оружаних снага на пољу боја“, изајвио је руски експерт Иван Мезјухо за Спутњик.

Ипак, стручњаци су уверени да ће контраофанзива, ако до ње дође, бити неуспешна, између осталог и због великих проблема са западним финансирањем Оружаних снага Украјине и недостаком муниције и оружја.

Експерти подсећају да је Зеленски и током прошлогодишње летње контраофанзиве обећавао да ће преузети контролу над Кримом и „сломити” Русију, али у томе није успео. Украјинском лидеру изгледа више не верује ни становништво, ни западни партнери, па су ово чини се, „потези дављеника који се хвата за сламку”.

КИЈЕВ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Украјинцима прети колапс дуж читаве линије фронта

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА