Најновије

РУСИ ИЗНОСЕ БРУТАЛНЕ ПОДАТКЕ: Ове чињенице могу да промене све токове сукоба

Руске власти поседују озбиљне доказе да су поједине личности директно умешане у терористичке нападе по Русији, истакла је портпаролка МСП-а Русије, додајући да ово финансирање траје више од годину дана.

Истражни комитет Руске Федерације утврдио је да је добро позната нафтна и гасна компанија "Бурисма Холдингс", која активно послује у Украјини, финансирала терористичке акције у Русији и на другим територијама, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је истакла да се ради о неколико милиона америчких долара који су коришћени за уклањање неподобних политичких и других јавних личности, као и у циљу наношења економске штете. Покретање кривичног поступка по овом питању, како каже, само показује да руске власти поседују озбиљне доказе о умешаности одређених лица у терористичке активности против Русије. 

"Ситуација је апсолутно неприхватљива. Финансирање терористичких акција од стране кијевског режима и његових западних руководилаца, пре свега Вашингтона, траје више од једне године. Органи за спровођење закона проверавају умешаност појединих државних службеника, јавних и комерцијалних организација са Запада у овим незаконитим активностима. Тренутно је истрага у току", рекла је Захарова. 

Подсетимо, Русија је почетком месеца покренула кривични поступак који има за циљ да утврди повезаност званичника САД и НАТО-а са финансирањем терориста.

Одлука о покретању поступка донета је на захтев руских посланика Думе, након недавног терористичког напада на "Крокус сити" у Москви. 

Утврђено је да су средства која су последњих година добијана преко комерцијалних организација, конкретно, нафтне и гасне компаније "Бурисма Холдингс" коришћена за потребе терористичких напада по Русији, али и у иностранству, и то све у циљу елиминисања истакнутих политичких или других јавних личности. 

До података се дошло у сарадњи са страним обавештајним службама, истакла је Москва.

Европа на корак од рата са Русијом! Стручњак упозорава: Брисел мора хитно да се примири, или..

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА