Најновије

ЗАХАРОВА ИМА СПЕЦИЈАЛНУ ПОРУКУ ЗА ИЗРАЕЛ: Сећамо се...

Када је Израел осудио макар један напад кијевског режима по руским регионима, ја се тога не сећам, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Она је тако одговорила на коментар амбасадорке Израела у Русији Симоне Галперин, која је изјавила да "очекује да ће Москва осудити напад Ирана по Израелу".
Захарова / Скриншот

Захарова / Скриншот

"Али, се зато сећам редовних изјава подршке званичника Израела акцијама Зеленског. Оним изузетно злочиначким, терористичким акцијама копилади из улице Банковаја (у којој се налази администрација председника Украјине), услед којих из године у годину гину цивили и уништава се цивилна инфраструктура", написала је представница руског МСП-а на Телеграму.

Раније током дана, Министарство спољних послова Русије издало је званично саопштење поводом последње ескалације на Блиском истоку. У њему се наводи да је Москва забринута због новонастале ситуације и додаје да је МСП Ирана саопштило да је напад изведен као одговор на раније нападе по иранским објектима у региону, укључујући и напад на ирански конзулат у Дамаску.

Министарство је, такође, подсетило да Савет безбедности Уједињених нација није адекватно одреаговао на овај недавни напад на ирански конзулат у Сирији, објаснивши да су то спречиле западне чланице СБ УН.

Прочитајте ОВДЕ шта је Борко Стефановић питао Вучића о Макрону

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА