Најновије

НАТОВЦИ У БУНИЛУ: Столтенберг позвао чланице НАТО-а да "копају дубље" за Кијев

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, након разговора са румунским председником Клаусом Јоханисом, позвао је земље чланице алијансе да „копају дубље“ и да Кијеву обезбеде неопходну муницију и системе противваздушне одбране.

„Разговарао сам са председником Румуније о нашој подршци Украјини. Позивам све савезнике да копају дубље како би обезбедили више муниције и система противваздушне одбране. Румунија је кључна за одбрану источног крила НАТО-а и посвећена је подршци Украјини“, написао је генерални секретар на мрежи Икс.

Са друге стране, званична Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решење, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и да се „играју ватром“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је својевремено да ће “сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију”.

Према његовим речима, САД и НАТО су директно укључени у сукоб, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. Кремљ је навео да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.

Прочитајте ОВДЕ о борби Србије у Савету Европе

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА