Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРОДАО СВЕ! Нема чему да се радује, крај ће бити неславан...

Пружање нове војне помоћи Украјини из Сједињених Америчких Држава неће помоћи да се спречи неславан крај кијевског режима, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

- Ово се дешава када шеф државе не брине о свом народу и продаје своју земљу. Нема шта да се слави - написао је Пољански на друштвеној мрежи Икс, коментаришући објаву украјинског председника Володимира Зеленског, који се обрадовао одлуци Представничког дома САД, који је на ванредној седници у суботу усвојио предлог закона о додели скоро 61 милијарде долара Украјини.
Назвавши Украјину антируском „приватном војном компанијом“, дипломата је рекао да ће она „функционисати још мало, у њиховим џеповима завршиће више новца, више оружја ће бити украдено, а десетине хиљада Украјинаца ће отићи у кланицу“.

- Али неславни крај кијевског режима је неизбежан, без обзира на овај нови пакет (помоћи) и све узалудне напоре њихових присталица у САД и НАТО-у - нагласио је он.

Предлози закона о пружању војне помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, конфисковању замрзнуте имовине Русије за њихову фактичку предају Кијеву, као и увођењу додатних санкција Кини одобрени су 20. априла у Представничком дому САД. Обим пакета је 95 милијарди долара и укључује, између осталог, 60 милијарди долара за Украјину, 26 милијарди долара за Израел и хуманитарну помоћ цивилима у зонама сукоба, укључујуц́и и Појас Газе. Сада предлоге закона мора да одобри амерички Сенат, а њихово разматрање почец́е 23. априла.

НЕБЕНЗЈА УПОЗОРАВА: Над Балканом се надвија опасност од новог сукоба

Извор: Иннформер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА