Најновије

ДИСКВАЛИФИКАЦИЈА, ДЕПОРТАЦИЈА, ФЛАША У ГЛАВУ! Само Новаку ово може да се деси (ВИДЕО)

Дисквалификација, јер је случајно ударио судију, депортација, јер није желео да се вакцинише, па сад и ударац флашом у главу док даје аутограме... Шта све Новака Ђоковића током каријере неће снаћи.

Ноле је у петак, док је давао аутограме навијачима у Риму, добио ударац флашом у главу која је испала из ранца једном навијачу. Он каже да је све било случајно, а оно што је заиста битно, јесте да је Новак добро и да није било последица, осим вероватно мање главобоље. Сад је и моменат да се присетимо неких невероватних ситуација из каријере нашег аса. Бизарности које су се само њему десиле. После сваке су му прогнозирали крај каријере, али он је био само јачи, па је на крају постао најбољи тенисер икада.

Дисквалификација

Пре четири године 2020. дисквалификован је са Ју-Ес опена, јер је током меча у четвртом колу против Карења Бусте нехотице погодио линијског судију у врат. Први тенисер света је ненамерно ударио у главу лоптицом линијског судију Лауру Кларк, која је пала као покошена. Главни судија и супервизор били су неумољиви. Избацили су Новака са такмичења, а кумовала је свему и Лаура Кларк која се након што ју је лоптица ударила срушила као метак да ју је погодио, иако је Ђоковић лагано послао лопту како што то ради скупљачлима лоптица. Новак јој је одмах притрчао, помогао, али Американци нису имали милости, избацили су га са Ју-Ес опена.

Депортација

Мислили смо да му се никад више ништа слично неће десити, а онда је 2022. године због вакцине против корона вируса депортован из Аустралије. Ноле није вакцинисан против короне, али су му тада дозволили да дође у Аустрију и да игра на Аустралијан опену. Међутим, током лета од Београда до Мелбурна, Аустралијанци су променили одлуку, па му направили пакао од живота када је слетео, јер му је виза одбијена. Прво су га сатима малтретирали на аеродрому, па држали затвореног у хотелу за мигранте, потом је морао да ангажује адвокате и да се на суду бори. Наш тенисер је доказао да је имао одобрење да дође у Аустралију и игра на првом гренд слему, али су га свеједно протерали. Тадашњи политичари, пре свега Министар за имиграције Алекс Хок, искористили су га како би се додворили народу пред изборе. Поменути Хок  му је узео визу и протера га из Аустралије уз образложење да је претња по здравље и да ће негативно утицати на Аустралијанце јер не жели да се ваквинише против короне. Само пет месеци после срамног понашања према најбољем тенисеру свих времена, поменути министар Хок је смењен, да би крајем те исте 2022. године Ђоковићу и укинута забрана уласка у земљу, па је он већ почетком 2023. играо у Мелбурну и наравно освојио титулу.

- Ја сам професионални тенисер, не улазим у политику јер ме то не занима. Имам свој став и залажем се за слободу да бирате оно што је најбоље за вас. Очекујем да људи бар поштују моју одлуку. Ако будем имао дозволу, играћу на турнирима. Ако не, нећу бити тамо и то није смак света - рекао је Ноле једном приликом после депортације.
Поред свега што су му приредили остао је веран свом ставу. 

- Разумем последице моје одлуке. И био сам спреман да не одем у Аустралију. На већину турнира не могу да идем и то је цена коју сам спреман да платим. Никада нисам био против вакцинације, примио сам их као дете, али сам увек подржавао слободу избора шта стављате у своје тело. Принципи доношења одлука о мом телу су важнији од било које титуле или било чега другог. Покушавам да будем у складу са својим телом колико је год то могуће.

Ударац флашом

На крају, ударац у главу флашом која је испала из ранца навијачу док је наш тенисер делио аутограме. Случајно! Заиста, која је вероватноћа да се то деси. И то опет Новаку. Да је тај човек вежбао да изведе овај ударац да би наудио Новаку,тешко да би успео да буде тако прецизан. Али... 

Новак се после ударца држао за главу, пао је на колена, па  завршио у болници на прегледима, пошто је задобио расекотину на темену. Појавио се и снимак. Момку који се савио преко ограде да нешто каже или да поздрави Ђоковића, излетела је флаша из ранца и погодила нашег тенисера у главу. Ноле се јавио неколико сати касније, поручио да је добро, па дан касније нашалио на тренингу, јер се појавио са кацигом на глави и поручио да је сад дошао спреман.

Биће занимљиво видети како ће римска публика после свега дочекати најбољег тенисера света свих времена. Организатори, не само турнира у Риму, би после овога требало добро да размисле шта да ураде да се овакав испад више не понови. С обзиром на анимозитет према Србину не би нас зачудило да неко немерно то сутра на неком турниру.

РУСИ ОТВАРАЈУ НОВИ ФРОНТ! Украјинци не знају шта пре да бране! Наређена хитна евакуација 3.000 људи

Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА