Најновије

БРИГАДА "НЕВСКИ" ГРМИ: Заузели украјинско упориште код Артјемовска - "Град" системима и тенковима!

Припадници диверзантско-јуришне бригаде „Невски“ напредују на Артјемовском правцу специјалне војне операције, стоји у новом саопштењу министарства одбране РФ.
"Град" у акцији / МО РФ

"Град" у акцији / МО РФ

Војно особље добровољачке диверзантско-јуришне бригаде „Невски“ и јединице 2. армијског корпуса групе снага „Југ“ успешно је извршило борбени задатак заузимања упоришта Оружаних снага Украјине на Артјемовском правцу специјалне војне операције.

У току борбених дејстава, посаде ракетне батерије БМ-21 „Град“ и тенковске посаде групе, подржавајући дејства јуришних јединица, смењивале су се у нападима и циљале концентрације милитаната ОСУ (Оружане снаге Украјине) и њихова упоришта.

Непријатељ није могао да издржи масовни артиљеријски бараж, а такође није предвидео пажљиво планирани маневар руског јуришника и, пошто је већ изгубио десетине јединица технике и људства, предао се, стоји у саопштењу.

„Овде су нас послали око 9. септембра, био сам у Алексејевки, месец дана касније, два месеца касније смо стигли. Били смо раштркани и упућени. Прво сам био возач, а онда није било довољно људи, рекли су ми да идем на положаје. Тешке су позиције, никада раније нисмо служили у таквим ситуацијама. Све је ово ново за нас, интензитет. Јасно је да је расположење тешко. Били смо у Алексејевки, остао сам тамо три недеље. Тамо је владала општа тишина. Онда смо имали ротацију, око 15 дана смо се кретали. Послали су нас у Купјанск, у купјански правац. Остали смо три недеље. Тамо нисмо били на првој линији. Били смо као самостална јединица, али нисмо могли да извршавамо задатке, нисмо имали војну опрему, ништа. Одбили су. Све је око мобилизације. Плаше се заточеништва. Зашто? Шта кажу? Кажу да је то била егзекуција. У ствари, све је другачије. Јасно је да се више нећу борити. Одлучио сам ово сигурно. Примљен сам изненађујуће добро. Створени су максимални услови, они разумљиви за ратног заробљеника. Имам храну. Руке су нетакнуте, лице је нетакнуто. Дају вам храну нормално и занимају се за ваше здравље. Дакле, сам принцип је да сам мислио да ће бити потпуно другачије. Нисам очекивао. То је то. Дозволили су ми да се јавим кући, да ми кажу да сам жив, снимили су видео поруку како би веровали да сам безбедан“, рекао је заробљени припадник Оружаних снага Украјине.

Сада заробљени војници Оружаних снага Украјине схватају да их је злочиначки кијевски режим преварио и бацио у амбис, а једина шанса да преживе је да положе оружје и предају се руским јединицама, пише у саопштењу министарства одбране РФ.

Добровољачка диверзантско-јуришна бригада „Невски“ групе трупа „Југ“ носи име Светог блаженопочившег кнеза Александра Невског. Особље редовно учествује у црквеним тајнама пре обављања борбених задатака и добија духовно руководство од штабног капелана јеромонаха Константина.

Прочитајте ОВДЕ о заплени имовине Милана Радоичића

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА