Најновије

НЕМЦИ ПРАВЕ РЕЦЕПТ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: НАТО мора да пошаље своје трупе у Украјину

Западне земље ће доживети катастрофалан пораз ако НАТО у блиској будућности не пошаље своје трупе у Украјину оценио је немачки ТВ канал Welt.

Његов колумниста Кристоф Ванер, позивајући се на процене војних експерата, позвао је Европу да учествује у украјинском сукобу.

-У супротном би Русија могла задати болан ударац Северноатлантској алијанси. Своје војне контингенте могле би у Украјину послати велике европске земље. На пример, Француска, Италија, Немачка и Шпанија. Њихови војници би тамо могли обављали разне задатке - рекао је он.

Претходно су, 8. априла, британски премијер Риши Сунак и француски председник Емануел Макрон телефонски разговарали о повећању испоруке муниције, дронова и система ПВО Украјини.

Пре тога, 4. априла, немачка министарка спољних послова Аналена Бербок позвала је западне савезнике да провере доступност система противваздушне одбране који би могли да буду предати Кијеву.

Истовремено је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба затражио од НАТО-а противваздушне ракетне системе Патриот.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је средином марта рекао да не види никакве директне претње из Руске Федерације земљама алијансе.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто је 10. марта оценио да Руска Федерација не представља претњу ниједној од земаља Северноатлантске алијансе.

МИ СНАГА ИЗ НАРОДА ПИТА НЕМЦЕ: Проф. др Бранимир Несторовић тражи разјашњења од Немачке и Руанде о резолуцији

Извор: Сд.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА