Најновије

ПРОЦЕНА УКРАЈИНСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Наредни месеци на фронту... (ВИДЕО)

На истоку су „нарочито активни“ покушаји непријатеља у офанзивним операцијама. Сада се војна дејства одвијају дуж целе линије фронта.

Али посебан правац је украјински исток – области Доњецка и Луганска.

Ово је изјавио Главни обавештајни урад Министарства одбране Украјине Андреј Јусов у емисији ТВ канала „Ми смо Украјина“. Он је напоменуо да су на истоку покушаји непријатеља у офанзивним операцијама „посебно активни“.

Наредних месеци ће заиста бити тешки, ми сада уживо гледамо како наши браниоци задржавају инвазију, укључујући и на истоку, од руских окупатора. И ситуацију код Часовог Јара – све ово се може видети уживо, додао је Јусов.

Руске окупационе снаге почеле су да сравњују Часов Јар, Доњецка област, са земљом. Како је рекао суоснивач и аналитичар DeepState Роман Погорели, украјински војници држе линију и одбијају интензивне непријатељске нападе.

Истовремено, аналитичар немачке публикације БИЛД Јулијан Ропке, позивајући се на анализу из отворених извора, рекао је да су Руси ушли у град Красногоровка, Доњецка област, који се налази 20 км од Доњецка. Пре рата тамо је живело око 15.000 људи.

Поред тога, премијер Украјине Денис Шмигал рекао је да је до сада око 156 хиљада квадратних километара, односно 26 одсто територије Украјине, потенцијално опасно због руског „минског терора“.

КАЧИ СЕ РУСКА ЗАСТАВА! Коначно освојен важан део фронта (ВИДЕО)

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА