Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ИЗДАО СУЛУДО НАРЕЂЕЊЕ: Харков не сме падне, Скот Ритер тврди да је он изгубљен

Скот Ритер тврди да Русија свакодневно уништава војне циљеве у Харкову, пошто украјинске оружане снаге немају довољно муниције за системе ПВО. Ускоро ће руска војска опколити тај град, а Кијев ће морати да га уступи. Таква будућност чека сваки град у Украјини који Русија одлучи да заузме, јер украјинска војска не може да обезбеди њихову одрживу одбрану“.

Британски лист The Times оценио је да ће руска армија, уколико успе да ослободи Харков, опколити Оружане снаге Украјине у Донбасу.

Украјински председник Владимир Зеленски одржао састанак Штаба врховног команданта чија је главна тема била -  „максимално супротстављање руским плановима везаним за Харков“.

Саслушао је извештаје главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског и команданта своје ратне авијације.

Према речима Зеленског, украјинска армија чини све да чак и у условима несташице граната „униште агресора“.

Форсирану производњу беспилотних летелица назвао кључним фактором даљег тока рата, додавши: „Наша војска мора да буде што је могуће технолошки напреднија“.

Британски лист The Times оценио је да ће руска армија, уколико успе да ослободи Харков, опколити Оружане снаге Украјине у Донбасу.

Навео је и да су Харков и истоимена област од „стратешког значаја за Оружане снаге Русије“.

Бивши други човек у градској власти Харкова Константин Кеворкјан изјавио је да Кијев прижељкује да Русија изврши напад на град Харков, рачунајући да си се Руси заглибили у борбама за град од милион и по становника.

Он сматра да ни заузимање Харкова руској војсци не би донело значајну стратешку предност.

Бивши високи обавештајни официр америчке војске и ин спектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер саматра да ће украјинске трупе морати да напусте Харков.

Притом је додатно прецизирао:

„Уверен сам да ће Украјина бити принуђена да преда Харков у наредним недељама. Кроз неко време украјинске снаге једноставно више напросто неће моћи да га држе. Донедавно је Харков био један од оних градова око којих је Украјина имала добру ПВО. Али, сада Русија свакодневно уништава војне циљеве у Харкову, пошто украјинске оружане снаге немају довољно муниције за системе ПВО. Ускоро ће руска војска опколити тај град, а Кијев ће морати да га уступи“.

Ритер је чак уверен: „Таква будућност чека сваки град у Украјини који Русија одлучи да заузме, јер украјинска војска не може да обезбеди њихову одрживу одбрану“.

РУСИ УПАДАЈУ - УКРАЈИНЦИ ИХ ГРАНАТИРАЈУ: Пада важан положај, фронт буквално гори

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА