Најновије

Кинези коментаришу новог министра одбране РФ: Русија спрема "дугу игру"

Москва је схватила да не може да се ослања само на војна средства у решавању проблема са Украјином, већ треба да обезбеди одрживи развој и стабилност у друштву.

Одлука о именовању Андреја Белоусова на место министра одбране Руске Федерације доказује да се Русија спрема да игра "дугу игру" у Украјини. Због његовог економског искуства, скупе војне потребе ће бити задовољене, а СВО неће утицати на економски развој, пише кинески "Глобал тајмс".

Белоусов нема војно искуство, али ће зато искористити своје економско знање, навео је Цуи Хенг, предавач на Шангајском универзитету за политику и право.

"Русија мора да користи ограничене економске ресурсе да плати војну операцију за коју је неизвесно када ће се завршити, а чини се да Кремљ верује да је мало вероватно да ће се сукоб завршити ове године", оценио је саговорник кинеског листа.

Москва је схватила да не може да се ослања само на војна средства у решавању проблема са Украјином, већ треба да обезбеди одрживи развој и стабилност у друштву, рекао је млађи научни сарадник Института за проучавање Русије, Источне Европе и Централне Азије Кинеске академије друштвених наука Јан Ђинг.

Белоусов је један од високих руских званичника који су помогли Русији да успешно превазиђе потешкоће које донесе западне санкције и обезбеди економски раст земље од почетка украјинског сукоба, а то је такође један од разлога зашто је изабран за шефа Министарства одбране, сматрају саговорници кинеског листа.

Они не верују да ће кадровске промене у руском Министарству утицати на војну операцију у Украјини, пошто командна структура руских војних снага није промењена, а Шојгу ће наставити да игра кључну улогу у сфери националне безбедности и остаће близак највишем руководству Русије.

КАРАМБОЛ КОД КИЈЕВА: Погледајте последице напада на уништену термоелектрану

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА