Најновије

Истиче рок за предају листа за изборе: Опозиција тврди да их власт саботира и ставља у цајтнот

Рок за предају листа за изборе у 88 градова и општина широм Србије истиче у поноћ, а потом би за два дана требало да буду проглашени сви учесници. Поједине опозиционе листе тврде да их власт ставља у цајтнот и саботира њихово учешће тако што им се не обезбеђује довољан број оверитеља или им се листе одбијају због некаквих неправилности.

И опет се све своди на зеца који јесте брз, али ипак жури и стално гледа на сат – јер се у дану кад истиче рок за предају изборних листа, многи, и то не својом вољом, нађу у Алисиној земљи чуда. Удружена опозиција у Новом Саду тврди да је власт опструише и покушава да спречи њено учешће на изборима – кажу, све фантомске листе су глатко прошле, а њима је ГИК дао рок од 48 сати да исправе некакве неправилности.

„Треба да кажем да су у питању само процедурални подаци, рецимо ако у личној карти приликом очитавања имате број, рецимо Јоакима Вујића 004, а попунили сте Јоакима Вујића 4, фале вам две нуле, а сви знамо шта то значи. Све смо исправили и предали ГИК-у, и очекујемо да нам потврде да је све у реду и да неће бити више непријатних изненађења“, каже за Н1 Милош Тубић из Новог ДСС-а.

КИЈЕВ ЈАВЉА НЕВЕРОВАТНЕ ВЕСТИ! Ево ко иде на фронт, потпуно расуло без краја (ФОТО)

А Крени-промени се непријатно изненадио у коју год београдску општину да је претходних дана ушао. Од оверитеља ни трага ни гласа. Кандидат за градоначелника Саво Манојловић је због тог проблема провео једну ноћ са активистима у згради општине Чукарица, а онда је на кратко блокирао и улицу. У фото финишу наметнуте трке Манојловић је, како објашњавају у том покрету, некако успео да стигне оверитеље.

И новосадски самурај без господара трчи унаоколо за нотарима.

Миша Бачулов каже да једино тражи фер услове, а сад му је ГИК одбио и изборну листу уз објашњење да један кандидат има пасивизирану адресу.

„Нема објашњења, јер смо ми све проверили пре предаје листе, сваког кандидата и све је било савршено исправно, да би од‌једном три минута пре истека њиховог рока добили то да је једна адреса пасивизирана. Сигурни смо да су је они пасивизирали“, каже наш саговорник.

На питање да ли су случај пријавили полицији, одговара: „Отишли смо у полицију, али нико није хтео тамо да нас прими, померили су на поонедељак, а као што знате, у понедељак истиче рок“.

Хоће ли бели зец стићи на време или ће због, како кажу, некаквих неправилности или потписа које није имао ко да овери, поједини из опозиције и 2. јуна спавати у земљи чуда?

РУСКА ВОЈСКА СТЕЖЕ ОМЧУ: Украјинци неће да одговоре на питање чија војска то улази у град

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА