Najnovije

Ističe rok za predaju lista za izbore: Opozicija tvrdi da ih vlast sabotira i stavlja u cajtnot

Rok za predaju lista za izbore u 88 gradova i opština širom Srbije ističe u ponoć, a potom bi za dva dana trebalo da budu proglašeni svi učesnici. Pojedine opozicione liste tvrde da ih vlast stavlja u cajtnot i sabotira njihovo učešće tako što im se ne obezbeđuje dovoljan broj overitelja ili im se liste odbijaju zbog nekakvih nepravilnosti.

I opet se sve svodi na zeca koji jeste brz, ali ipak žuri i stalno gleda na sat – jer se u danu kad ističe rok za predaju izbornih lista, mnogi, i to ne svojom voljom, nađu u Alisinoj zemlji čuda. Udružena opozicija u Novom Sadu tvrdi da je vlast opstruiše i pokušava da spreči njeno učešće na izborima – kažu, sve fantomske liste su glatko prošle, a njima je GIK dao rok od 48 sati da isprave nekakve nepravilnosti.

„Treba da kažem da su u pitanju samo proceduralni podaci, recimo ako u ličnoj karti prilikom očitavanja imate broj, recimo Joakima Vujića 004, a popunili ste Joakima Vujića 4, fale vam dve nule, a svi znamo šta to znači. Sve smo ispravili i predali GIK-u, i očekujemo da nam potvrde da je sve u redu i da neće biti više neprijatnih iznenađenja“, kaže za N1 Miloš Tubić iz Novog DSS-a.

KIJEV JAVLJA NEVEROVATNE VESTI! Evo ko ide na front, potpuno rasulo bez kraja (FOTO)

A Kreni-promeni se neprijatno iznenadio u koju god beogradsku opštinu da je prethodnih dana ušao. Od overitelja ni traga ni glasa. Kandidat za gradonačelnika Savo Manojlović je zbog tog problema proveo jednu noć sa aktivistima u zgradi opštine Čukarica, a onda je na kratko blokirao i ulicu. U foto finišu nametnute trke Manojlović je, kako objašnjavaju u tom pokretu, nekako uspeo da stigne overitelje.

I novosadski samuraj bez gospodara trči unaokolo za notarima.

Miša Bačulov kaže da jedino traži fer uslove, a sad mu je GIK odbio i izbornu listu uz objašnjenje da jedan kandidat ima pasiviziranu adresu.

„Nema objašnjenja, jer smo mi sve proverili pre predaje liste, svakog kandidata i sve je bilo savršeno ispravno, da bi od‌jednom tri minuta pre isteka njihovog roka dobili to da je jedna adresa pasivizirana. Sigurni smo da su je oni pasivizirali“, kaže naš sagovornik.

Na pitanje da li su slučaj prijavili policiji, odgovara: „Otišli smo u policiju, ali niko nije hteo tamo da nas primi, pomerili su na poonedeljak, a kao što znate, u ponedeljak ističe rok“.

Hoće li beli zec stići na vreme ili će zbog, kako kažu, nekakvih nepravilnosti ili potpisa koje nije imao ko da overi, pojedini iz opozicije i 2. juna spavati u zemlji čuda?

RUSKA VOJSKA STEŽE OMČU: Ukrajinci neće da odgovore na pitanje čija vojska to ulazi u grad

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA