Најновије

КИЈЕВ ЧЕКА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ВАШИНГТОНА? После напада код Харкова, Зеленски захтева од Бајдена да дозволи ударе САД на Русију!

У вези са нападима на област Харков, Украјина захтева од америчког председника Џоа Бајдена да укине забрану употребе америчког оружја за удар на Русију. О томе пише амерички лист Политико.

Група украјинских парламентараца борави ове недеље у Вашингтону како би затражила подршку Конгреса. Циљ Украјине је удар на руска војна складишта, како би се пореметиле руске офанзивне операције. 
Украјински представници, укључујући шефа фракције Слуге народа Дејвида Арахамију, кажу да су "неколико недеља гледали како се Руси концентришу у близини украјинске границе, неспособни да искористе оружје које је испоручило САД за покретање превентивног удара".

Русија је тако могла да концентрише најмање 30.000 војника и опреме на граници у близини Харковске области без страха од масовних ракетних удара. 

Два америчка званичника изјавила су листу да се политика Бајденове администрације није променила.
- Помоћ је намењена одбрамбеним, а не офанзивним операцијама на руској територији - рекао је један од саговорника.

Још три америчка званичника верују да је циљ руског председника Владимира Путина у овој фази да постигне "преговоре под повољним условима за Москву" до краја ове године. 
Подсетимо се да је о истој ствари писао амерички лист Њујорк Тајмс. Како наводи лист, својом офанзивом на граници Харковске области, Руска Федерација може појачати притисак на украјинске власти да почну преговоре.

Раније је америчка амбасадорка у Украјини Бриџит Бринк рекла да САД не дозвољавају ударе својим оружјем на руску територију.

Курти ће Србима забранити да дишу јер је ваздух српски! Нема будућности за Албанце без Срба на Космету!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА