Најновије

УКРАЈИНЦИ СУ ЗАПЛОВИЛИ, АЛИ СУ РУСИ ПОЛЕТЕЛИ: Брутални удари на обалама Дњепра (ВИДЕО)

Посаде беспилотних летелица „Зала“ јединице Гардијске Ваздушно-десантне јединице групе трупа Дњепар успешно изводе борбене операције на тражењу и откривању циљева и позиција Оружаних снага Украјине на десној обали Дњепра, у Херсонској области. Група “Дњепар” дејствује артиљеријом, беспилотним летелицама и јуришним дроновима, наводи се у саопштењу МО РФ.
Беспилотна летелица "Зала"

Беспилотна летелица "Зала"

Камере високе резолуције на дроновима (беспилотним летелицама) помаже да се открију камуфлирани непријатељски положаји и оружје, као и концентрације непријатељске пешадије и пловила. На висини од неколико стотина метара, дронови улазе дубоко у непријатељску територију.

Откривени су чамци Оружаних снага Украјине који су неуспешно покушали да пређу реку, као и пешадија Оружаних снага Украјине која се крила у рушевинама кућа на супротној обали.

Информације о концентрацији украјинских милитаната и моторних чамаца се преносе артиљеријцима. Украјинци су затим брзо на мети топовске артиљерије великог домета. На овој деоници фронта осујећен је још један покушај украјинских оружаних снага да пређу Дњепар, наводи се у саопштењу руског министарства одбране РФ.

Савремени војни сукоби више нису могући без дронова и беспилотних летелица. Они помажу у извиђању без претњи оператерима. Уз њихову помоћ прилагођава се артиљеријска ватра. Специјалисти Министарства одбране стално унапређују опрему како не би била изложена непријатељским снагама за електронско ратовање, каже се у саопштењу.

Погледајте видео запис који је објавило министарство одбране РФ:

Погледајте ОВДЕ руске хеликоптере Ка-52 у акцији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА