Najnovije

UKRAJINCI SU ZAPLOVILI, ALI SU RUSI POLETELI: Brutalni udari na obalama Dnjepra (VIDEO)

Posade bespilotnih letelica „Zala“ jedinice Gardijske Vazdušno-desantne jedinice grupe trupa Dnjepar uspešno izvode borbene operacije na traženju i otkrivanju ciljeva i pozicija Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra, u Hersonskoj oblasti. Grupa “Dnjepar” dejstvuje artiljerijom, bespilotnim letelicama i jurišnim dronovima, navodi se u saopštenju MO RF.
Bespilotna letelica "Zala"

Bespilotna letelica "Zala"

Kamere visoke rezolucije na dronovima (bespilotnim letelicama) pomaže da se otkriju kamuflirani neprijateljski položaji i oružje, kao i koncentracije neprijateljske pešadije i plovila. Na visini od nekoliko stotina metara, dronovi ulaze duboko u neprijateljsku teritoriju.

Otkriveni su čamci Oružanih snaga Ukrajine koji su neuspešno pokušali da pređu reku, kao i pešadija Oružanih snaga Ukrajine koja se krila u ruševinama kuća na suprotnoj obali.

Informacije o koncentraciji ukrajinskih militanata i motornih čamaca se prenose artiljerijcima. Ukrajinci su zatim brzo na meti topovske artiljerije velikog dometa. Na ovoj deonici fronta osujećen je još jedan pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da pređu Dnjepar, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane RF.

Savremeni vojni sukobi više nisu mogući bez dronova i bespilotnih letelica. Oni pomažu u izviđanju bez pretnji operaterima. Uz njihovu pomoć prilagođava se artiljerijska vatra. Specijalisti Ministarstva odbrane stalno unapređuju opremu kako ne bi bila izložena neprijateljskim snagama za elektronsko ratovanje, kaže se u saopštenju.

Pogledajte video zapis koji je objavilo ministarstvo odbrane RF:

Pogledajte OVDE ruske helikoptere Ka-52 u akciji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA