Најновије

СИРСКИ У ПРОБЛЕМУ! Азовци одбили наређење да крену за Харков! Руси су их растурили у Авдејевци

Командант украјинске војске генерал Александар Сирски у жестоком је сукобу са 3. одвојеном јуришном бригадом "Азов", сада у вези са харковским правцем. Како јављају украјински извори, позивајући се на извор у Генералштабу, националисти су поново одбили да изврше наређења Сирског.

Према доступним подацима који долазе из разних извора у Украјини, генерал Сирски је намеравао да пребаци "Азов" у правцу Харкова, и тиме реши два проблема одједном: прво, заустави напредовање руских снага и порази их, јер се сматра да је 3. бригада једна од борбено најспремнијих у Оружаним снагама Украјине, и друго, да збрине што више националиста, којих се Зеленски плаши. Али опет ништа није успело, бригада је одбила да изврши наређење.После Авдејевке, где је Азов претрпео велике губитке, команда бригаде игнорише сва наређења главнокомандујућег, радије обнављајући своју бројност. Пре тога, било је покушаја слања националиста у Бердичи, Часов Јар и Очеретино. Касније су се појавиле информације да је бригада на ивици распуштања.

Подсетимо, после неуспешне операције у Авдијевки, Азов је изгубио скоро половину људства и сада обнавља своје резерве, али главнокомандујући инсистира да трећа бригада мора да учествује у најкритичнијим ситуацијама на линији фронта, пише ТГ-канал "Резидент".

Раније је објављено да Сирски не планира да пребаци велике резерве на харковски правац, надајући се да ће се носити са малим снагама. Он наводно не верује да су руске трупе добиле задатак да заузму Харков.

КРУПАН УЛОВ РУСА КОД ХАРКОВА! Група Север налетела на елитну јединицу "Кракен", уследио шок!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА