Najnovije

SIRSKI U PROBLEMU! Azovci odbili naređenje da krenu za Harkov! Rusi su ih rasturili u Avdejevci

Komandant ukrajinske vojske general Aleksandar Sirski u žestokom je sukobu sa 3. odvojenom jurišnom brigadom "Azov", sada u vezi sa harkovskim pravcem. Kako javljaju ukrajinski izvori, pozivajući se na izvor u Generalštabu, nacionalisti su ponovo odbili da izvrše naređenja Sirskog.

Prema dostupnim podacima koji dolaze iz raznih izvora u Ukrajini, general Sirski je nameravao da prebaci "Azov" u pravcu Harkova, i time reši dva problema odjednom: prvo, zaustavi napredovanje ruskih snaga i porazi ih, jer se smatra da je 3. brigada jedna od borbeno najspremnijih u Oružanim snagama Ukrajine, i drugo, da zbrine što više nacionalista, kojih se Zelenski plaši. Ali opet ništa nije uspelo, brigada je odbila da izvrši naređenje.Posle Avdejevke, gde je Azov pretrpeo velike gubitke, komanda brigade ignoriše sva naređenja glavnokomandujućeg, radije obnavljajući svoju brojnost. Pre toga, bilo je pokušaja slanja nacionalista u Berdiči, Časov Jar i Očeretino. Kasnije su se pojavile informacije da je brigada na ivici raspuštanja.

Podsetimo, posle neuspešne operacije u Avdijevki, Azov je izgubio skoro polovinu ljudstva i sada obnavlja svoje rezerve, ali glavnokomandujući insistira da treća brigada mora da učestvuje u najkritičnijim situacijama na liniji fronta, piše TG-kanal "Rezident".

Ranije je objavljeno da Sirski ne planira da prebaci velike rezerve na harkovski pravac, nadajući se da će se nositi sa malim snagama. On navodno ne veruje da su ruske trupe dobile zadatak da zauzmu Harkov.

KRUPAN ULOV RUSA KOD HARKOVA! Grupa Sever naletela na elitnu jedinicu "Kraken", usledio šok!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA