Најновије

УКРАЈИНСКИ КОЛАПС ЈЕ МОГУЋ У БИЛО КОМ ТРЕНУТКУ! Француски дипломата јасан, Запад мора да се припреми за то!

Пакет војне помоћи Украјини у вредности од око 60 милијарди долара који је коначно одобрен након месеци застоја у Представничком дому Конгреса САД вероватно неће бити довољан да спречи колапс кијевских снага, оценио је француски дипломатски извор за „Монд".

- Чак и ако то није пожељна опција, украјински колапс је могућ у било ком тренутку и за то морамо да се припремимо - каже неименовани извор.
Како наводи „Монд", у том кључу треба тумачити покушаје француског председника Емануела Макрона да постигне „стратешку двосмисленост" запаљивим изјавама о томе да не треба искључити директну војну интервенцију Запада у Украјини.

Упркос појединим тумачењима Макронових изјава, НАТО наводно спрема документ у којем ће се званично оградити од слања трупа у Украјину, а који ће бити одобрен на предстојећем самиту Алијансе у Вашингтону, претходно је известио италијански „Коријере дела сера".

Према нацрту документа, НАТО ће се придржавати принципа „без војника на терену", који је италијански лист описао као „једну од кључних фраза" у документу.

Са друге стране, италијански лист је такође навео да НАТО планира да настави са јачањем свог војног присуства у источној Европи и балтичким државама, где намерава да појача укупну борбену снагу на 300.000 војника.

РУСИЈА КРЕЋЕ И НА СУМСКУ ОБЛАСТ: Украјина послала МЕХАНИЗОВАНЕ БРИГАДЕ да спрече продор?! 

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА