Најновије

Исланд до историјског бода против Португала! (ВИДЕО)

Фудбалери Португала и Исланда одиграли су нерешено 1:1 (1:0) у мечу првог кола Ф групе Европског првенства у Француској.

Кристиано Роналдо(Фото:Sinhua)

Потугалци су повели у 31. минуту голом Нанија после лепе акције на десној страни и убацивања Гомеша, али су Исланђани до великог бода стигли поготком Бјарнасона у 50. минуту.
На самом почетку Исланд је створио шансу преко Гулфија Сигурдсона, одбранио је Руи Патрисио, а Исланд је био равноправан у првих двадесет минута. 
Уследила је супериорност Португалаца до краја полувремена – створили су неколико шанси, претили ударцима из даљине и потпуно потисли ривала на сопствену половину, а гол је стигао као награда. 
Чинило се да ће Португал наставити темпом да ’меље’ Исланд, али уследио је хладан туш у 50. минуту – Гудмундсон је центрирао са десне стране, Вијериња је потпуно заборавио Бјарнасона, а фудбалер Базела ухватио је волеј и затресао мрежу. 
Кристијано Роналдо на овој утакмици изједначио се са Луишом Фигом по броју наступа за национални тим (127), неколико пута нашао се у изгледној ситуацији, али је лоше реаговао – последњи пут на пет минута до краја када је главом преслабо шутирао. 
Била је то последња прилика за Португал, који је после изједначујућег гола ривала нападао, неколико пута и опасно запретио (шут Кварежме, покушај Пепеа), али осећало се да им недостаје и енергије како се меч ближио крају. 
На крају, Исланд је дошао до великог бода на свом дебију на великим такмичењима и сада могу да маштају и о пласману даље – следећи противник им је Мађарска. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА