Najnovije

Island do istorijskog boda protiv Portugala! (VIDEO)

Fudbaleri Portugala i Islanda odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u meču prvog kola F grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Kristiano Ronaldo(Foto:Sinhua)

Potugalci su poveli u 31. minutu golom Nanija posle lepe akcije na desnoj strani i ubacivanja Gomeša, ali su Islanđani do velikog boda stigli pogotkom Bjarnasona u 50. minutu.
Na samom početku Island je stvorio šansu preko Gulfija Sigurdsona, odbranio je Rui Patrisio, a Island je bio ravnopravan u prvih dvadeset minuta. 
Usledila je superiornost Portugalaca do kraja poluvremena – stvorili su nekoliko šansi, pretili udarcima iz daljine i potpuno potisli rivala na sopstvenu polovinu, a gol je stigao kao nagrada. 
Činilo se da će Portugal nastaviti tempom da ’melje’ Island, ali usledio je hladan tuš u 50. minutu – Gudmundson je centrirao sa desne strane, Vijerinja je potpuno zaboravio Bjarnasona, a fudbaler Bazela uhvatio je volej i zatresao mrežu. 
Kristijano Ronaldo na ovoj utakmici izjednačio se sa Luišom Figom po broju nastupa za nacionalni tim (127), nekoliko puta našao se u izglednoj situaciji, ali je loše reagovao – poslednji put na pet minuta do kraja kada je glavom preslabo šutirao. 
Bila je to poslednja prilika za Portugal, koji je posle izjednačujućeg gola rivala napadao, nekoliko puta i opasno zapretio (šut Kvarežme, pokušaj Pepea), ali osećalo se da im nedostaje i energije kako se meč bližio kraju. 
Na kraju, Island je došao do velikog boda na svom debiju na velikim takmičenjima i sada mogu da maštaju i o plasmanu dalje – sledeći protivnik im je Mađarska. Izvor:B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA