Најновије

ПОЧЕО НОВИ СКАНДАЛ: Потпарол Хилари Клинтон тврди да нису недозвољеним средствима победили Сандерса

ВАШИНГТОН- Портпарол Хилари Клинтон рекао је да хаковани и-мејлови у којима чланови Демократске партије разматрају како да подрију кампању њеног демократског противника Бернија Сандерса не значи да је процес за номинацију намештен.

Хилари Клинтон (Фото: flickr.com/nrbelex)

Портпарол Хилари Клинтон рекао је данас да хаковани и-мејлови у којима званичници америчке Демократске партије разматрају како да подрију кампању њеног демократског противника Бернија Сандерса не значи да је процес за председничку номинацију био намештен.
Портпарол Клинтонкине кампање Брајан Фалон ово је изјавио после скандала везаних за 19.000 имејлова Демократске странке објављених на Викиликсу, који сугеришу да се активно радило на дискредитацији кампање Клинтонкиног ривала у круговима демократа, сенатора из Вермонта Сандерса.
Председавајућа Демократског националног комитета Деби Васерма Шулц поднела је јуче, Дан уочи конвенције Демократске партије, оставку на ту функцију након што се нашла под притиском после објављивања ових имејлова.
Фалон није стао у одбрану ових имејлова у којима се расправља о томе да се Сандерсова верска убеђења искористе против њега. Фалон их је назвао "потпуно неприхватљивим" и указао да се званичница повезан са њима извинила.
Он је међутим рекао да је Хилари Клинтон "по свим стандардима освојила одлучујућу победу", на страначким изборима и указао да се за подршку њој изјаснило више делегата и да је она освојила више гласова, као и да је и Сандерс рекао да она треба да буде председнички кандидат.
На вечерашњем отварању Националне конвенције демократа у Филаделфији говориће Елизабет Ворен, сенаторка из Масачусетса, а првог дана конвенције међу говорницима су најављени још и прва дама Мишел Обама, сенатор Њу Џерсија Кори Букер, и сенатор из Вермонта Берни Сандерс, који је стигао други после Хилари Клинтон на примарним изборима демократа. 
Сандерс је изазвао велики ентузијазам међу младима и либералима током странчких избора демократске странке и то су гласачи којој ће Хилари Клинтон бити потребни за председничке изборе у новембру. На конвенцији треба Хилари Клинтон званично да се прогласи председничким кандидатом демократске странке. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА