Најновије

МИНИСТРИ НАТО РАСПРАВЉАЛИ О ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ: Ово су закључци о Србији и Црној Гори!

Министри спољних послова земаља чланица НАТО на конференцији у Бриселу, сложили су се да је потребно да више подрже реформе и стабилност на Западном Балкану, са више политичког дијалога, више практичне сарадње, и радећи још ближе са Европском унијом. Јер стабилност на Западном Балкану доприноси већој сигурности у Европи, рекао је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг, преносећи закључке министара првог дана конференције.

Министри спољних послова земаља чланица НАТО (Фото: Синхуа)

Како је на конференцији за новинаре, изјавио први човек Алијансе, министри су данас разговарали о томе како НАТО може да ојача партнерство. Према његовим речима, НАТО има вишегодишње искуство у пројектовању стабилност на Западном Балкану.
– Наша мисија КФОР ради на очувању мира за све људе на Косову. У региону смо присутни кроз три регионалне канцеларије, у перспективи ће две земље постати чланице и имамо активно партнерства са свима осталима, укључујуц́и и Србију – рекао је Столтенбер.

Он сматра да је Црна Гора пример колико се кроз евроатлантске интеграције може постићи. Зато је напоменуо да НАТО мора да учини више да подржи реформе и стабилност, са више политичког дијалога, више практичне сарадње, и радећи још ближе са Европском унијом. – Јер стабилност на Западном Балкану доприноси већој сигурности у Европи – истакао је први човек НАТО. Осим о Западном Балкану, министри су прво дана конференцији разговарали и о ситуацији на Блиском истоку и Северној Африци. – Савезници су дубоко забринути због обновљене офанзиви од стране сиријског режима, уз подршку Русије. Размере хуманитарне катастрофе су запањујући. Ми и даље позивамо на политичко решење, које укључује прекид насиља и наставак хуманитарне помоћи – закључио је Столтенберг. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА