Најновије

"Ревизија пресуде против Србије - страх Запада од Вучића"

Универзитетски професор Емил Влајки оцењује да се иза захтеву за ревизију пресуде против Србије заправо крије страх Запада од јаког Александра Вучића.

Емил Влајки (Фото: УНС)

Влајки, иначе бивши заменик председника РС из реда хрватског народа, додаје да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић у овом случају, који он назива фарсом, обичан пион евроатлантског дела међународне заједнице.
- Он (Изетбеговић) се ништа не пита, нити шта разграђује, нити изграђује. И његов на брзину 'склепани' тим правних експерата, ојачан шачицом бошњачких 'интелектуалаца', који је разматрао захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу, јесте чиста фарса - марионете Запада - рекао је Влајки. 
Влајки сматра да се Запад боји јаког Александра Вучића као будућег председника Србије, који, иако прозападно оријентисан, може у одређеном тренутку, ако му Русија понуди боље услове, да се окрене на ту страну. 
Запад у ревизији види једну од мокућности да се међународна заједница осигура против могуће преоријентације Вучића према Русији, наводи Влајки. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА