Најновије

Шта је у власти тако привлачно да се због ње жртвују много веће вредности?

Промоцију књиге „Хроника настраности“ Душана Микље одржаће се данас, 2. марта од 18 сати у Делфи кафеу у СКЦ-у.

Дођите на промоцију књиге (Фото: Лагуна)

О књизи ће говорити књижевни критичар Михајло Пантић, новинар Бошко Јакшић, психолог Жарко Требјешанин, и аутор. Одломке ће читати глумац Бранислав Трифуновић.
Шта је у власти тако привлачно да се због ње жртвују много веће вредности , спокојство, част, понекад и сам живот? Шта је то у њој што побуђује зависност једнаку зависности од дроге, пића или коцке? Не дајући аналитичке одговоре већ причајући истините приче , ма колико се чинило да су оне измаштане , ова књига проницљиво и узбудљиво приказује судбине председника, краљева, црквених великодостојника, султана и револуционара, премијера и министара, самозваних и изабраних, деспота и демократа , свих оних који нису презали ни од чега да се дочепају власти и одрже се на њој. Језовита поворка опседнутих већ је по себи фасцинантна, а приказане настраности само су оквир за успостављање дубоких психолошких, културолошких и антрополошких сагледавања феномена власти која овом књигом израстају у чудесне литерарне студије људске природе.
Душан Микља је рођен у Београду. Много је путовао и боравио више година у Африци, одакле је као дописник извештавао о драматичним историјским догађајима. Пише романе, приче, путописе, историјске хронике и радио-драме. Бави се и превођењем. Живи и ради у Београду као независни новинар и писац.
Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА