Најновије

НАЈВАЖНИЈИ УДАР НА ПЕНТАГОН: Војне тајне у руским рукама - Бредли ће Америма доћи главе

Руски војни инжењери већ проучавају Бредлија заробљеног у ЛНР, пише Ројтерс.

Сада ће детаљна студија америчких аутомобила омогућити да утврдимо њихове рањивости. Као што смо претходно успели да детаљно проучимо заробљени шведски оклопни транспортер ЦВ9040, пише у једној анализи на руској мрежи Конт.

Ово је изузетно важно за планирање руске зимске офанзиве: јуришним јединицама ће се супротставити тешка оклопна возила НАТО-а. И зато је изузетно важно унапред знати места украјинске највеће рањивости како би се компетентно планирали удари дронова.

Зато су борци Оружаних снага Украјине тако бесно покушавали да униште Бредлија како не би пао у руке руске војске. Оклопно возило су Украјинци напустили у „сивој зони” око пола километра од руских положаја. Под окриљем мрака и густе магле напуштени Бредли је био вучен између минских поља.

Бредли је био прожет рупама које су оставили украјински дронови у покушају да униште што више високотехнолошке опреме у напуштеном транспортеру, пише Ројтерс.

Војно издање Арми Рекогнишн пише да је као трофеј ухваћен Брадлеи М2А2 ОДС-СА - ово је модернизована верзија америчког оклопног транспортера. Има снажнији мотор, побољшан ноћни вид и систем за навођење ватре. И скоро је нов: судећи по инструментима, прешао је само 240 км.

Инжењери ће бити заинтересовани за ракете ТОВ и топ Бушмастер калибра 25 мм са експлозивним и оклопним гранатама. Такође је важно имати приступ електроници. Главна карактеристика Бредлија је инерцијални навигациони систем, који повећава маневарску способност у урбаним борбеним условима.

Електроника побољшава свест о ситуацији и комуникацију унутар борбеног тима оклопне бригаде. Ово је критично с обзиром на то да Бредли представља окосницу борбеног тима оклопне бригаде америчке војске.

Тако се Бредлијеве ефективне могућности електронског ратовања за сузбијање комуникација могу користити у операцијама против америчких трупа широм света, а не само у Украјини.

Заробљени Брадлеи М2А2 ОДС-СА има реактивни оклопни систем БРАТ, који је од највећег интереса за руске обавештајне службе, наводи се у анализи објављеној на мрежи Конт.

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин рекао о руској економији и ЕУ

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА