Најновије

АЛБАНАЦ ОПЛЕО ПО ВОКЕРУ: "Њему отказују виталне функције, па зато лупета!"

Професор Универзитета у Приштини и политиколог Неџмедин Спахију тврди да прича о "великој Албанији" на Косову мало кога занима, а у Албанији никога, а да је Вилијам Вокер, који каже има пројекат за остварење те идеје, пензионер који само тражи пажњу...

Вилијем Вокер (Фото: Јутјуб)

- Искрено, та прича (о великој Албанији) пре свега не занима никога у Албанији, у њиховој јавности. И на Косову је све мање оних које та прича занима. Једини који искрено у то верује је Муслију. Косово је "створење" Запада. Без НАТО интервенције и без Запада не би постојало и не би било независно. Ово што сада албански политичари говоре је уцена Западу - ако нас не подржите на власти, ми ћемо да уништимо ваш пројекат - независно Косово. То изгледа сулудо, али то је чињеница - каже Спахију.
На опаску да је бивши шеф верификационе мисије ОЕБС Вилијам Вокер рекао да има пројекат "велике Албаније" и то на прослави странке Рамуша Хардинаја, Спахију одговара:
- Господин Вокер је само један пензионер који жели да буде поново интересантан као што је то био у неком периоду, који тражи пажњу… Човек одлази у пензију у одређеном тренутку живота, када га одређене виталне функције напуштају. Вокер је био значајан за Косово у пресудном тренутку, али он не представља никаквог нашег идеолога.
На питање да ли ће бити настављени преговори Београда и Приштине, ако Рамуш Харадинај буде нови премијер Косова, Спахију одговара:
- Ако Харадинај буде на челу владе, преговоре ће морати да настави јер је то у интересу Косова, као и Србије и региона. Без обзира на све, мислим да ће се, у том случају, ти разговори одвијати много лакше и одлучније, и оно што се буде договорило биће и спроведено. То је, можда, још један од разлога да Запад подржи ову коалицију на челу са Харадинајем, јер у том случају не би нико протестовао због оног што је договорено. Ако би коалиција око Исе Мустафе којим случајем водила нову владу, било би договора у Бриселу, али не и спровођења на терену.
Спахију додаје да ће Харадинај наставити преговоре са Београдом иако је декларативно против њих.
- Не верујем да су косовски политичари толико доследни да се држе изговореног. Наћи ће, сасвим сигурно, оправдање да промене став. А друго, нец́е ни смети да прекине нешто на чему инсистира Запад - закључио је Спахију. Погледајте ОВДЕ застрашујуће способности руске балтичке флоте. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао дочек Харадинаја у Приштини:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА