Најновије

ВЕЛИКИ ПРОБОЈ У АЈН ТАРМИ: Сиријске снаге заузимају индустријску зону на истоку Дамаска! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријске снаге извршиле су жесток удар на џихадисте, раздеране унутрашњим оружаним сукобима на истоку Дамаска.

Џихадистичке одбрамбене линије нису издржале силовит удар САА (Фото: Фајлак ал Рахман)

Сиријска арапска армија је након преузимања контроле над оближљом џамијом, извела снажан напад на положаје џихадиста у фабрици мермера у источном предграђу Дамаска - Ајн Тарми. Пре јуриша Републиканске гарде, на положаје такозване "Слободне сиријске армије" (ССА) у Ајн Тарми и севернијем Џобару, извршена су три ваздишна удара сиријске авијације, и жесток напад ракетних јединица.
Погледајте сиријске авионе у данашњој акцији: "Побуњеници" су покушали да одговоре тенковском паљбом и противтенковским ракетама, али нису успели да успоре продор САА. Својим дејствима уништили су један лаки топ и оштетили тенк Т-72АВ. Истовремено, у Источној Гути, чији су део и предграђа Дамаска у којима се воде жестоке борбе, не престају сукоби између три зараћене фракције. Џихадисти Џејш ал Ислама приказали су фотографије из одбрамбених операција против сиријске Ал Каиде (Хајат Тахрир ал Шама, ХТШ) и најављују скори контранапад за враћање недавно изгубљених тероторија, како од ХТШ-а, тако и од Фајлак ал Рахмана, који је главни представник САА у овом подручју.


Т-90 у Ајн Тарми данас: Сиријска армија пажљиво прати сукобе у Источној Гути и планира своје потезе на крајњем западу џихадистичке енклаве у складу са ситуацијом на терену, тврде војни извори блискоисточних медија. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА