Најновије

ШИПТАРИ МАСОВНО БЕЖЕ СА КОСОВА: Са њима нам стижу џихадисти, злочинци ОВК и дилери дроге!

Међу хиљадама косовских Албанаца који свакодневно стижу аутобусима из Приштине у Београд бежећи од глади и незапослености инфилтрирани су најокорелији џихадисти, злочинци ОВК и дилери дроге, тврде безбедносни стручњаци. Њихов циљ је да праве хаос најпре у Србији, а затим и у целој западној Европи.

Шиптари (Фото: ЈуТјуб)

Према речима експерата за тероризам, нови егзодус становништва са Косова је пажљиво испланиран, баш као и онај из 2015. године, када је 50.000 Албанаца из јужне српске покрајине кренуло преко Србије у земље ЕУ, али су готово сви враћени назад.

Опасни планови

Нови масовни одласци са Косова почели су пре десетак дана, када су аутобуску станицу у Приштини потпуно паралисали локални Албанци, са циљем да се најпре докопају Београда, а потом и неке од земаља ЕУ. У сваком од аутобуса који су кретали за Београд тискало се и по стотинак људи, а сви су свој бег са Косова образложили очајном економском ситуацијом. - Живот на Косову је неподношљив. Омладина нема перспективу, нема посла, нити наде да ће бити боље. Идемо, али нико не зна куда ће. Прва станица нам је Београд а пробаћемо да стигнемо у Немачку или Швајцарску. Крећемо на овај пут само са личним картама, иако знамо да могу да нас врате са мађарске границе. Свеједно и ако нас не пусте у Европску унију, ми се на Косово не враћамо, остаћемо у Србији - рекао је Скендер Лугићи из Приштине док се укрцавао у аутобус за Београд. Међутим, стручњаци за безбедност тврде да полиција и службе у Србији морају да буду на опрезу јер су најновије миграције са Косова само маска за много опасније ствари. Међународни стручњак за тероризам Џевад Галијашевић упозорио је да су међу економским мигрантима инфилтрирани бројни џихадисти, који су се на Косово недавно вратили са ратишта у Сирији. - Морамо да будемо свесни ко у овом таласу миграција долази са Косова у Београд. То нису доктори наука и стручњаци већ онај најнижи, нешколовани сталеж који нема од чега да живи. Многи од њих живе од криминала. Када их буду вратили са границе са Мађарском, сигурно неће отићи назад у Гњилане и Ђаковицу да гладују, већ ће остати у Новом Саду или Београду где имају много веће могућности. И ту ће да дилују дрогу, пљачкају, баве се проституцијом... Да ствар буде гора, међу њима ће бити инфилтрирани и бројни џихадисти који су се тек вратили из Сирије. Не смемо да заборавимо да је Косово друго у Европи по броју џихадиста који су били на фронту и сви они су се после слома ИСИС последњих месеци вратили на Косово. Тим људима је и сам Београд мета, сетите се да је пре само неколико дана онемогућен терористички напад у престоници - упозорава Галијашевић. Стручњак за безбедност Дарко Трифуновић упозорава да полиција и службе у Србији немају евиденцију бораца ИД-а који су се вратили на Косово и да се због тога морају вршити безбедносне процене буквално сваког аутобуса. - Ништа не сме да се препушта случају, сваки аутобус мора детаљно да се проверава, јер ствари са овим новим егзодусом са Косова уопште нису наивне. Морамо да будемо свесни да ће те људе Европа враћати Србији, а заиста нам не треба још радикалних исламиста у Београду када врло добро знамо да већ имамо неколико њихових ћелија у земљи - алармира Трифуновић.

ОВК фактор

Са њима је сагласан и стручњак за безбедност Орхан Драгаш, који тврди да ће поред џихадиста и криминалаца, са Косова доћи и злочинци ОВК, али и сведоци њихових злочина на Косову. - Убеђен сам да најновије миграције Албанаца са Косова представљају део много шире планиране акције него што је наведени економски разлог. Наиме, актуелизовањем Суда за ратне злочине које је починио ОВК на Косову, њихови политичари на овакав начин, под окриљем економске миграције, дислоцирају потенцијалне сведоке ратних злочина на Косову. На крају на Косову неће остати нико ко може да посведочи о неделима оптужених за ратне злочине припадника и команданата ОВК. Ова ситуација је веома опасна, тим пре што већ сви знају да је више од 20 сведока против Рамуша Харадинаја или убијено или нестало, те није имао ко да сведочи против њега - истакао је Драгаш.

Дрецун: Актуелна власт у Приштини води Косово у глад

Шеф одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да је за целу ову ситуацију крива актуелна власт у Приштини. - На Косову се никада горе није живело и преко 50 одсто младих је незапослено. Због тога они сада и беже јер немају ни шта да раде ни шта да једу. Уз то немају поверења ни у ову власт на Косову која је окренута рату и која је и довела до ове ситуације у јужној српској покрајини - тврди Дрецун. Како су још, осим "Е ј**ем те Алекс кад не спроводиш правду", ухапшене жене "претиле" председнику Србије, прочитајте ОВДЕ. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА