Најновије

РУСИЈА "ПОВЛАЧИ РУЧНУ"? Турци марширају на Африн! Курди припремају контранапад! (ВИДЕО/МАПА)

На хиљаде припадника турских паравојних формација које дејствују унутарр тзв. "Слободне сиријске армије" (ССА) заузело је офанзивне положаје на источним и западним линијама раздвајања са курдским снагама у Африну.

Да ли је Лавров зауставио Турке? (Илустрација: Правда)

Према наводима "Сиријске опсерваторије за људска права" са седиштем у Лондону, турске снаге планирају да изведу напад на курдске положаје из чак десет различитих праваца истовремено.
Турске агенције објавиле су снимке марша снага које предвођене турском заставом и џихадистичком верзијом сиријске заставе иду према првим линијама фронта. Турско Министарство одбране потврдило је данас да је операције за сузбијање "коридора терора" већ увелико у току, а да ће ноћас или сутра, највероватније, започети и заузимање територије. Иако је први део ових тврдњи у потпуности тачан, пошто Турци већ шести дан заредом врше ариљеријске нападе на Африн, до офанзиве, ипак, можда и неће доћи. Наиме, Министарство иностраних послова Русије демантовало је наводе да се њихова мисија повукла из Африна, које можете да рочитате ОВДЕ, иако су је потврдили и најверодостојнији извори са сиријског ратишта, док су либански медији објавили да су руске осматрачке тачке чак и приближене линијама раздвајања. Ово би могло да значи да Русија у последњем тренутку "повлачи ручну" за турски напад на Африн. Са друге стране, Курди су своје снаге сконцентрисали на фронт према граду Ал Бабу на северу Алепа, где је данас већ дошло до размене ватре, ракетним и минобацачким средствима, али и према Азазу, највећем граду у овом подручју, а који држе турске снаге "Штит Еуфрата".

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заузимање почетних позиција:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА