Najnovije

RUSIJA "POVLAČI RUČNU"? Turci marširaju na Afrin! Kurdi pripremaju kontranapad! (VIDEO/MAPA)

Na hiljade pripadnika turskih paravojnih formacija koje dejstvuju unutarr tzv. "Slobodne sirijske armije" (SSA) zauzelo je ofanzivne položaje na istočnim i zapadnim linijama razdvajanja sa kurdskim snagama u Afrinu.

Da li je Lavrov zaustavio Turke? (Ilustracija: Pravda)

Prema navodima "Sirijske opservatorije za ljudska prava" sa sedištem u Londonu, turske snage planiraju da izvedu napad na kurdske položaje iz čak deset različitih pravaca istovremeno.
Turske agencije objavile su snimke marša snaga koje predvođene turskom zastavom i džihadističkom verzijom sirijske zastave idu prema prvim linijama fronta. Tursko Ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da je operacije za suzbijanje "koridora terora" već uveliko u toku, a da će noćas ili sutra, najverovatnije, započeti i zauzimanje teritorije. Iako je prvi deo ovih tvrdnji u potpunosti tačan, pošto Turci već šesti dan zaredom vrše ariljerijske napade na Afrin, do ofanzive, ipak, možda i neće doći. Naime, Ministarstvo inostranih poslova Rusije demantovalo je navode da se njihova misija povukla iz Afrina, koje možete da ročitate OVDE, iako su je potvrdili i najverodostojniji izvori sa sirijskog ratišta, dok su libanski mediji objavili da su ruske osmatračke tačke čak i približene linijama razdvajanja. Ovo bi moglo da znači da Rusija u poslednjem trenutku "povlači ručnu" za turski napad na Afrin. Sa druge strane, Kurdi su svoje snage skoncentrisali na front prema gradu Al Babu na severu Alepa, gde je danas već došlo do razmene vatre, raketnim i minobacačkim sredstvima, ali i prema Azazu, najvećem gradu u ovom području, a koji drže turske snage "Štit Eufrata".

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zauzimanje početnih pozicija:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA