Најновије

ШАМАР ИЗ ЦГ: Полиција спречила Амфилохија да одржи службу

Полиција Црне Горе и ове године најпре је забранила, а потом и онемогућила митрополиту Амфилохију да одржи службу у Цркви на Ивановим Коритима.

Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Служба је требало да се одржи поводом празника Преображења Господњег, јављају Вечерње новости.

- Полицијске снаге су од ране преображењске зоре биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим коритима тако да свештенство и верни народ нису могли да уђу у свети храм ради служења Свете литургије - саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

- Полиција нема право, да својим незаконитим решењима групицу самозванаца проглашава за цркву и да се на тако груб начин поиграва са најдубљим осећањима православних верника. Управа полиције је дужна да у складу са законским прописима на законит начин предупреди и спречи ометање јавног реда и мира свуда, па и на Преображење ове године на Ивановим коритима, "од групице самозванаца и јуришника на светињу и хришћански празник, а не да забрањује преображењско богослужење у православном храму на Ивановим коритима и да тако атакује на вековни канонски поредак и црквену имовину - кажу из Митрополије, поводом још једне забране верницима и митрополиту Амфилохију да на Преображење одрже службу, чиме им је ускраћено право на слободу вероисповести.

Неоправдано брутални напади челника СНС на митрополита Амфилохија због изјаве у коме изражава страх да би Вучић могао да призна незавосност Косова и Метохије, у којима је митрополит оптужен чак и за враџбине, наишли су на бројне осуде јавности, више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амфилохије о Вучићу. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА