Најновије

ШЕФОВИ НЕМАЧКИХ ДРЖАВА НА ИВИЦИ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Чему служе те антируске санкције осим што смо изгубили стравичан новац?

Антируске санције нису постигле ништа друго сем што су значајно оштетиле немачку економију, тврде премијери две немачке савезне државе, позивајући своје колеге регионалне лидере, да захтевају њихово укидање.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Немачка влада би требала постепено да укине санкције које је наметнула Русији због њене наводне улоге у украјинској кризи, рекао је новинарима у петак председник Саксоније-Анхалт, Рајнер Хаселхоф, у немачком граду Магдебургу. Он је истакао да ће то питање изнети на конференцији шефова пет немачких држава у понедељак, и подстакнути их да усвоје јединствен став против антируских санкција.
Ову иницијативу је већ подржао Бодо Рамелов, гувернер Тиргиније, који је рекао да је немачка економија довољно пропатила због ефеката санкција. “Мора постојати излазна стратегија што се тиче антируских санкција“, рекао је Рамелов немачкој новинској агенцији ДПА, додајући да су их оне “већ озбиљно оштетиле у економском смислу“.
“Санкције су мртав коњ ког више нико не треба да јаше“, рекао је Рамелов за “Дер Шпигел”, истакавши да оне заправо нису допринеле никаквом решавању украјинске кризе. Проблеми Украјине се не могу “решити кроз симболичку политику на штету наших индустрија“, рекао је он.
Државе источне Немачке би могле изгубити приступ неким тржиштима на дужи временски период, упозорио је Рамелов, додајући да у немачке пољопривредне и прехрамбене индустрије посебно погођене овом ситуацијом. “Међутим, није у питању само пољопривреда, већ и машинска индустрија и сектор инжењерских технологија“, додао је он.
У децембру 2017. године, судија коју је објавио Институт за светску економију Киел, показала је да је Немачка заиста највећи европски губитник од казни које је ЕУ увела против Русије. Немачки извоз у Русију је опао за око 40 одсто, а земља је губила 618 милиона евра сваког месеца због ових санкција.
Санкције су уведене 2014. године због наводног учешћа Русије у сукобу у источној Украјини и њиховим поновним уједињењем са Кримом. Ограничења ЕУ су напала финансијски, енергетски и одбрамбени сектор Русије, заједно са неким владиним званичницима, бизнисменима и јавним личностима.
Москва је одговорила увођењем ембарга на пољопривредне производе, храну и сировине земљама које су се придружиле антируским санкцијама. Од тада су обе стране у више наврата проширивале и продужавале рестриктивне мере.
Америчка авијација убила најмање 100 сиријских војника. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Вучић показао Меркеловој у Берлину?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА