Најновије

У Украјини заробљен проруски борац из Србије?

БРАТИСЛАВА - Словачки медији данас су пренели наводе украјинске војске о хапшењу једног борца проруских снага код којег је пронађен словачки пасош, наводећи, међутим, да је могуће да се ради о Србину.
Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Саветник украјинског министра унутрашњих послова Антон Герашченко је на свом налогу на Фејсбуку написао да, иако ухапшени припадник проруских снага има словачки пасош, он је вероватно српског порекла и у украјинско-проруском сукобу се борио заједно са осталим Србима који тамо ратују, пренела је агенција ТАСР. Украјински медији су навели да документи пронађени код ухапшеног гласе на име Мирослав Рохач, са пребивалиштем у словачком граду Банска Бистрица. Он је ухапшен у граду Иловајск, а затим пребачен у Маријупољ. Герашченко је навео да ће се са заробљеним поступати у складу са међународним конвенцијама, као и да ће украјинске власти у вези овог случаја ступити у контакт са амбасадом Словачке у Украјини. Словачко Министарство спољних послова је саопштило да чека званичну потврду да је ухапшени стварно држављанин те земље. "Пасош је једно, а особа друго. Чак и ако има словачки пасош, то не значи и да је словачки држављанин", изјавио је портпарол Министарства Борис Гандел.
Прочитајте још:ЛУДИЛО: Украјинци минирали цркву пуну људи!Погинуло преко 500 војника Украјине у борбама око Доњецка!
Данас се, међутим, у словачким медијима огласио Мирослав Рохач из Банске Бистрице, који је изјавио да се због писања тамошње штампе у којој га повезују са сукобима у Украјини осећа шокирано и љуто. Рохач, бивши војник, изјавио је за ТАСР да се тренутно налази у Банској Бистрици и да се његов пасош налази код њега. Он је изнео претпоставку да је неко украо његов идентитет. Извор: Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА