Најновије

НЕМА ВИШЕ ФИНАНСИРАЊА КИЈЕВА: САД имају преча посла

Током посете државног секретара Ентонија Блинкена Кијеву, украјински председник Володимир Зеленски је обавештен да САД улазе у изборну трку и да неће моћи да гарантују помоћ у истом обиму.

Ово је рекао украјински политиколог Руслан Бортник у интервјуу новинару Александру Шелесту, преносе руски медији.

„Милијарда долара је наравно леп додатак Блинкеновој посети Зеленском, али је више као поклон када дођете у посету некоме и поделите поклоне свима како бисте направили пријатну атмосферу, успоставили комуникацију и све остало.

Схватите да Блинкенов посао није да доноси милијарду долара и није његов посао да расправља о контраофанзиви. Блинкен ће највероватније разговарати о могућем новом украјинско-америчком ставу у вези са замрзавањем рата или мира, који може бити представљен на Г20 где неће бити лидери Кине и Русије“, рекао је експерт.

„Блинкен је највероватније донео вест да су у САД почели предизбори и да ће доћи до промена у украјинско-америчкој сарадњи.

Бајденова администрација не може да гарантује финансијску подршку Украјини до краја, односно до 2025. године. Он долази са апелом: „Ево вам последњи поклони или претпоследњи, онда треба да штедите, пажљиво приступите расипању ресурса, јер због обрачуна са републиканцима више не можемо да гарантујемо даљу подршку на нивоу на ком је била. “, рекао је Бортник.

ОТКАЗАО ПОСЛУШНОСТ ЗЕЛЕНСКОМ? Високом функционеру прети дуга робија

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА