Најновије

Стефановић: Нема места у полицији за оне који руше њен углед!

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је данас бруцошима Криминалистичко-полицијске академије да током студија теже знању како би професионално и одговорно обављали свој посао, пошто онима које нарушавају углед професије није место у полицији.
Небојша Стефановић (фото: МУП Србије)

Небојша Стефановић (фото: МУП Србије)

Грешке и пропусте једног полицајца сноси цела професија, и таквима није место у полицији. Припадници полиције морају да воде рачуна о угледу и интегритету професије - казао је Стефановић. Он је навео да су студенти изабрали сложен, али частан и одговоран посао, током којег ће се суочавати с бројним изазовима како би Србија била безбедна земља. - Ваш циљ је безбедна Србија, за све њене грађане, али и за странце и ви морате да се борите за тај циљ - рекао је министар. Стефановић је након обраћања студентима, на Криминалистичко-полицијској академији отворио "Рајсову собу", која је својеврстан музеј, са личним стварима чувеног швајцарског форензичара и хемичара Арчибалда Рајса.
Прочитајте још:

Стигао jош jедан руски авион са хуманитарном помоћи

Tенкови, артиљерија, минобацачи испред скупштине

Декан Академије Горан Милошевић рекао је да је Рајс поставио темеље за високо полицијско образовање у Србији, а присутне студенте подсетио је на његове речи. - Рајс је својим студентима давне 1914. године рекао да су они елитни припадници народа који се образују да штите интересе земље, и желим да ви остварите тај циљ, да будете елитни део народа - рекао је Милошевић. На прву годину Криминалистичко-полицијске академије уписало је 500 студената, а на почетку године награђено је и петоро студната који су остварили најбољи успех током прошле школске године. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА