Најновије

Адвокатска комора Србије: Нетачни наводи Министарства правде

БЕОГРАД – „Наводи који су у саопштењу Министарству правде објављени на интернет страници тог министарства о некакавом постигнутом договору нису тачни”, наводи се у саопштењу.

Нема договора  (Фото: juntston.eu)

Нема договора  (Фото: juntston.eu)

Адвокатска комора Србије, у писму министру правде Николи Селаковићу наводи и да „оно што се налази на веб стараници министарства правде , најпростоје речно представља дезинформацију “. У писму, достављеном медијима, а које је потписао председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић се наводи шта се дешавало у вези предлога о прекиду штрајка Министарства правде као и ко је све био присутан. „Господине министре веома добро знате да смо Вам истог поподнева саопштили да је предлог Министарства правде у погледу пореза прихватљив али да и даље остаје наш захтев, као примарни за укидање ексклузивности јавним бележницима, те да се тај проблем мора решити у хитној законској процедури”, навео је Ђорђевић.
Прочитајте још: На бившег губернатора Доњецка извршен атентат
Председник Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић навео је у одвојем саопштењу да штрајк адвоката и даље траје „јер никакав договор, било усмени или писмени није постигнут у смислу текста који је обајављен на сајту Министарставо правде”. Шошкић је навео и да је тексту који је објављен „аспсолутно неистинито приказан исход разговора” који је је вођен са министром у вези прекида штрајка. Министарство правде Србије објавило је раније на свом сајту текст договора који су, како је наведено, у петак постигли представници адвокатуре и министарства, а којим је, поред осталог, договорено да се прекине штрајк адвоката који траје већ месец дана. У информацији министарства се прецизира да су договор постигли министар правде Никола Селаковић, председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић и председник Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић, а у присуству адвоката Боривоја Боровића, Драгана Палибрка и Немање Берића. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА