Најновије

Чиле неће да игра са Косовом!

ПРИШТИНА - Фудбалски савез Чилеа одбио је да у новембру одигра пријатељску утакмицу са репрезентацијом Косова због инцидената на меч квалификација за ЕП 2016. између Србије и Албаније.
Фото: ФИФА

Фото: ФИФА

Медији у Приштини наводе да је било близу реализација договора између непризнатог ФС Косова и ФС Чилеа о одигравању меча, али су Јужноамериканци одбили са играју због тензија у региону и политичких конотација које би изазвао овај дуел. Ову информацију је потврдио и заменик председника ФС Косова Беким Хаџију. Медији наводе да је Чиле одбио да игра са Косовом, јер ова јужноамеричка земља није признала независност јужне српске покрајине. Чиле је тренутно 13. репрезентација света, а највеће звезде овог тима су Алексис Санчез и Артуро Видал. Ова репрезентација је била једно од пријатнијих изненађења на СП у Бразилу. Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра на стадиону Партизана у 41. минуту пошто је дошло до инцидената након што се изнад терена појавио дрон са заставом тзв. "велике Албаније". Тада је дошло до сукоба играча две екипе, а потом је на терен ушао и одређени број навијача, који је напао гостујуће фудбалере, након чега су они напустили терен и одбили да се врате. УЕФА је потом одлучила да утакмицу региструје 3:0 за Србију, али су нашем тиму одмах одузета три бода због лоше организације меча. Србија ће, такође, морати да игра два меча као домаћин без публике, а и ФСС и албански савез кажњени су са по 100.000 евра.
Прочитајте још:

Федерер све ближе Нолету!

Косовска репрезентација до сада је одиграла четири међународна меча од када јој је у јануару ове године ФИФА дозволила да без државних обележја игра пријатељске утакмице. Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА