Најновије

СОЊА БИСЕРКО: Шешељ је симбол етничког чишћења и пљачки!

БЕОГРАД - Председница Хелсиншког одобра за људска права Соња Бисерко изјавила је данас да је лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ симбол етничког чишћења и да је забрињавајуће што се његов повратак приказује на "редуциран начин", без говора о злочинима због којих му је суђено.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

- Војислав Шешељ је био симбол етничког чишћења, пљачки, Слободан Милошевић је био пројектант, али он је био оперативан на терену када су протеривани Хрвати из Срема, када су прављени спискови неподобних особа - рекла је Бисерко новинарима на скупу "Отпор екстремизму" у Београду. Она је указала да се о повратку Шешеља говори само на два начина - да се враћа као жртва Хашког трибунала, али и као део "параноичне слике" да ће дестабилизовати Владу Србије. Према њеним речима, нико се није осврнуо на то колико је Шешељ одговоран зашто нема пресуде суда у Хагу. - Он је уочио све слабости Хашког тбинула, али одговоран је и суд јер није успео да заврши случај на прави начин изрицањем пресуде, што је за нас, али и регион веома важно - рекла је Соња Бисерко. Председница Одбора за европске интеграције и међународну сарадњу у Скупштини Војводине Маја Седларевић изјавила је да је ужасава релативизација повратка Шешеља, где је он представљен као жртва. - Долазим из Хртковаца и добро памтим шта је Шешељ радио, памтим моје комшије Хрвате који су морали да се врате у Хрватску - рекла је на скупу Маја Седларевић. Председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић оценио је да такав начин представљања Војислава Шешеља показује да се друштво помирило са екстремизмом. - Изгледа да ће се Шешељ провући без пресуде и какве то везе има када је председник државе Томислав Николић, премијер Александар Вучић, председница парламента Маја Гојковић, високи функционер Игор Мировић - рекао је он. Додао је да су то људи који су заговарали "убијање као легитиман начин дијалога са суседима" и који сада треба да воде Србију у Европу.
Прочитајте још:

Ево кога је Шешељ прво позвао телефоном када је ушао у авион!

Хашки трибунал одобрио је прошле седмице привремено ослобађање лидера радикала Војислава Шешеља из хуманитарних разлога, због његове болести, како би могао да настави лечење у Београду. Шешељ је данас око 13.00 дошао у Београд. Шешељ је био у притвору Трибунала од 24. фебруара 2003. када се добровољно предао, одмах пошто је против њега обелодањена оптужница за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА