Најновије

Ћурчић: Моја дужност је да прихватим позив селектора

СТАРА ПАЗОВА - Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је данас да је била његова дужност да прихвати вођство А националне селекције на предстојећој пријатељској утакмици против Грчке.
Млада репрезентација (Фото: ФСС)

Млада репрезентација (Фото: ФСС)

Фудбалски савез Србије именовао је Ћурчића за привременог селектора сениорског државног тима, након што је Дик Адвокат поднео оставку на ту функцију после пораза од Данске (3:1) у квалификацјама за првенство Европе. "Ја сам селектор младе репрезентације, то сам и даље, али дужност ми је била да прихватим да одрадим меч са Грцима. Разговарао сам са играчима, сложили смо се да је неприхватљиво оно што се десило са Данцима. Није спорно то што смо изгубили утакмицу, већ начин којим смо поражени. То је недопустиво за професионалце", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у Спортском центру у Старој Пазови, уз оцену да су неке претходне утакмице наговестиле дебакл у Хумској у петак. "На мечу против Данске све је кулминирало. Сложили смо се да морамо да направимо пресек шта даље, назад не можемо, морамо да идемо напред", поручио је Ћурчић и потврдио да на утакмици против Грчке неће моћи да рачуна на петорицу репрезентативаца због повреда. "Повређени Александар Коларов и Матија Настасић вратили су се у клубове, Душан Тадић задобио је повреду колена. Здравко Кузмановић има проблем са адуктором, а неће путовати ни Милан Бишевац, код њега је доста незгодна ситуација и он се такође вратио у Француску. То је пет играча који неће путовати у Грчку, а нисам одлучио да позивам нове играче", навео је Ћурчић. Нови потпредседник ФСС Саво Милошевић саопштио је да ће убудуће он одлучивати о свему што је у вези са А и младом репрезентацијом. "У разговору са играчима после утакмице са Данском упозорио сам да је њихов однос као професионалаца био недопустив. Убудуће приоритет у игри неће имати уметници, него ратници, гладијатори и фанатици. То је једини начин да покушамо да ухватимо последњи воз за Француску", истакао је Милошевић, демантујући медијске спекулације да су поједини играчи одбили да путују у Грчку.
Прочитајте још:Тренер Левског се извинио Партизану и АБА лиги: Упропаштен празник кошарке у Софији(ВИДЕО) Погледајте тучу навијача Левског и Партизана у Софији!
"Ово стање нећу користити за евентуални алиби будућег слектора. Верујем у ову екипу и играче, моја идеја је да их оспособимо и да од њих извучемо максимум. Ако то успемо, мислим да ћемо бити у позицији да се боримо за Француску. Морамо да препознамо ситуацију као компликовану и тешку, али она није безизлазна", поручио је Милошевић. И Србија и Грчка остале су без селектора након пораза у квалификационим утакмицама у петак. Дик Адвокат поднео је оставку због неуспеха против Данске у Београду (3:1), док су Грци отпустили Италијана Клаудија Ранијерија после шокантног пораза у Пиреју од селекције Фарских Острва (1:1), а обе репрезентације имају само по један бод у својим квалификационим групама. Пријатељска утакмица између Грчке и Србије игра се у уторак у Ханији, на Криту, од 18 сати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА