Најновије

ЈАНКОВИЋ: Ана своје статирање у Влади добро наплаћује

Саша Јанковић, лидер Покрета слободних грађана, каже да Ана Брнабић, премијерка Србије, своје статирање у Немањиној 11 добро наплаћује! Он је ово изјавио осврћући се на откриће да је премијерка искористила рупу у закону и пребацила удео у својој фирми „Енерџи енд иновејшен“ на своју партнерку Милицу Ђурђић, а то није пријавила Агенцији за борбу против корупције!

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

Како Србија не признаје истополне бракове и ванбрачне заједнице, закон њу не препознаје као њену емотивну партнерку и ту не види могући сукоб интереса, те је тако омогућено да новац „остане у кући“.

Србија памти

Лидер Покрета грађана Србије поручује да су пословни интереси премијерке посебна прича.
- Пословни интереси ње и њеног најближег окружења су посебна прича, она своје статирање добро наплаћује и вероватно се нада да ће бити заборављена као Лазар Крстић. Србија ће, међутим, да памти - истиче Јанковић, а притом се и осврће на првих сто дана мандата.
- Ана Брнабић је већ сто дана председница Владе, али јој није шеф. Још више него за време Ивице Дачића или Мирка Цветковића, центар извршне власти измештен је из институције која би по Уставу требало да буде на њеном челу. Резултати те владе су најнижи привредни раст и плате у региону и шире, поскупљење струје, лажне инвестиције, болнице без лекова и лекара, запошљавање уз партијску књижицу, коалиција с Рамушем Харадинајем, убиства на улицама, криминал, корупција, рекетирање привредника, сатанизација опозиције и медијски мрак да би се све то крило од грађана. То што се зна да Ана Брнабић не командује, већ само слепо слуша, нимало не умањује њену одговорност - казао је Јанковић.
То што је Брнабићева, председница Владе Србије, дозволила себи да кроз рупу у закону „превесла“ надлежне институције у вези са наведеном фирмом, према речима Драгана Шутановца, председника ДС, биће под лупом надлежних кад дође до промене власти.
- Све ће бити испитано, одговараће, ако треба, кад дођемо на власт - поручио је лидер ДС за наш лист, а на питање како би оценио Брнабићкино залагање у првих 100 дана рада Владе, навео је да „Брнабић није спортисткиња па да причамо о залагању, већ премијерка, и зато једино може да се говори о резултатима који не постоје и њеном политичком незнању“.

Недорасла

- Премијерка је више пута доказала да је недорасла овој функцији, баш као и њен претходник и шеф, али се у последње време изјавама нашла у најужој конкуренцији за новог Вулина. Није реч о првих 100 дана ове владе, већ о пет година и 100 дана власти Александра Вучића у напредњачко-социјалистичкој коалицији - каже Шутановац и додаје:
- Нека свако у Србији погледа како је живео пре пет година а како живи сада, на шта нам личи држава а на шта привреда, образовање, здравство. Под теретом катастрофалног СНС пукла су леђа свим носећим институцијама ове земље. Кад ДС победи, видеће се право стање ствари, а они који су одговорни ће одговарати без изузетка.

Тешка милион евра

Премијерка Брнабић спада међу најимућније државне чиновнике пошто поседује имовину „тешку“ преко милион евра. Брнабићка (42) на своје име има четворособан стан на елитном Дедињу, две куће и 89 ари плаца на хрватском острву Крк и аутомобил „тојоту“, док се трособан стан на ексклузивном Врачару, две куће и земља на Палилули и у Гроцкој воде на родитеље и брата Игора Брнабића, чија је фирма „Ассецо СЕЕ“, дебело профитирала откако му је сестра у власти. Иако, дакле, ужива у стану од око 328 м2 у близини Белог двора, премијерка је тражила да се пресели у државну вилу на Дедињу, и то ни мање ни више него од чак 1.000 квадрата.
Прочитајте ОВДЕ шта је премијерка рекла о случају Вулинове "тетке из Канаде"?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јанковић је недавно дао интервју на тему будућих избора у Београду.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА