Најновије

Како су Французи постали Руси

Шведска војска је саопштила да је "руски" авион који је у суботу, према писању листа "Експресен", повредио шведски ваздушни простор у ствари - француски.

Сухој (Фото: army.lv)

Сухој (Фото: army.lv)

Шведска војска демантовала је писање листа Експресен, који је у суботу јавио да је руски борбени авион примећен "неколико километара на погрешној страни границе", преноси Раша тудеј. Портарол шведске војске, потврдио је да је дошло до повреде шведског вазушног простора, али је нагласио да је летелица била француска, а не руска. Навео је да ће Експресен "морати да преузме одговорност за своје изворе", а да ће шведска војска испитати шта је француски авион тражио изнад Шведске. Француска амбасада у Стокхолму саопштила је да истражује како је до инцидента дошло. "Немамо за сада никакве информације. У контакту смо са Паризом и очекујемо обавештење шта се догађа", речено је у амбасади, преноси Експресен у тексту у којем доноси војни деманти вести објављене на истим странама у суботу.
 Прочитајте још:Амерички аналитичар: Следи нам рат са Русијом и Кином!
Раша тудеј наводи да су тврдње о томе да је руски авион ушао у шведски вазудшни простор лансиране само дан пошто је председник Русије Владимир Путин рекао на немачкој телевизији да његова земља не угрожава ваздушни простор суседних земаља. "Наше вежбе се искључиво одржавају у међународним водама и у међународном ваздушном простору", рекао је Путин немачкој телевизији АРД, подсећа Раша тудеј. Русија не шаље војне јединице према другим државама, а авиони остају у међународном ваздушном простору. НАТО тада обично шаље своје летелице да прате руске, као што то и Русија ради када примети НАТО авионе у близини својих граница, закључује Раша тудеј. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА