Најновије

Србија победила Грчку

ХАНИЈА - Фудбалска репрезентација Србије савладала је вечерас домаћу селекцију Грчке са 2:0, у пријатељској утакмици у Ханији, на Криту.
Фудбал (Фото: bubblews.com)

Фудбал (Фото: bubblews.com)

Меч је одигран на стадиону Мунисипал Периволија пред 3.500 гледалаца, а судио је Нил Дојл из Реблике Ирске. Стрелци: Петровић у 60. и Гудељ у 90+2. Жути картони: Коне, Манијатис, Христодопулос (Грчка), Максимовић, Матић, Томовић (Србија). Србија: Стојковић, Томовић, Ивановић, Максимовић (С. Митровић), Д. Тошић, Петровић (Гудељ), Матић, Јојић (Ђуричић), Марковић (Лазовић), З. Тошић (Рукавина), А. Митровић. Грчка: Гликос, Торосидис (Бакакис), Манолас (Морас), Пападопулос, Винтра, Манијатис, Самарис (Манталос), Коне (Циолис), Мавријас (Коловос), Христодопулос, Атанасијадис (Гекас). Оба тима очајно су стартовала у квалификацијама за Европско првенство, смењени су искусни селектори Дик Адвокат и Клаудио Ранијери, али очигледно је да је промена на клупи више пријала репрезентацији Србије. Дуел је почео веома опрезно са обе стране, Грци су имали благу инцијативу, али је одбрана Србије, на челу са капитеном Браниславом Ивановићем, деловала сигурно. Грци су претили из даљине преко везиста Јаниса Манијатиса и Панајотиса Конеа, чији су шутеви били непрецизни. Изабраници Радована Ћурчића ослободили су се грча са старта меча и заиграли много ангажованије, Тошић је покушао из слободног ударца, као и Петровић главом. Само неколико минута касније Тошић је имао нову прилику из “слободњака”, одлично је шутирао, али је голман Панајотис Гликос добро реаговао. Најбољу шансу за вођство Србија је имала у финишу првог дела игре. Штопер Аврам Пападопулос вратио је кратку лопту Гликосу, то је покушао да искористи Александар Митровић, али се голман “Хелена” поново истакао. Није био превише узбуђења на стадиону грчког прволигаша Платањаса, али су навијачи домаћег тима правили одличну атмосферу певајући током свих 90 минута. Резултати Грчке на старту квалификација можда и нису превелико изненађење, с обзиром на понашање неколицине играча. Лазарос Христодопулос је у првом полуврему имао “мали шоу” када је бацао своје копачке по терену, а у наставку су се међусобно покошкали Манијатис и Коне. Фудбалери Србије осетили су нервозу у домаћем тиму и голом Петровића повели у 60. минуту. Зоран Тошић је извео прекид са десне стране, везиста Генчлербирлигија био је највиши у петерцу и главом матирао Гликоса.
Прочитајте још:Надал се враћа у јануаруУЕФА покреће поступак против Хрватске
Грчка је након тога кренула офанзивније, најближа изједначењу била је пет минута пре краја, али је резервиста Петрос Манталос био за мало непрецизан ударцем главом. Најлепши детаљ на утакмици виђен је у зауставном времену, када је резервиста Гудељ фантастичним ударцем са 25 метара погодио рашље противничкјог гола. Србија је тријумфом на Криту завршила 2014. годину, али оно што се највише вреднује су квалификације за Европско првенство, где после три меча заузима четврто место у групи са само једним бодом. Уочи утакмице у Ханији минутом ћутања одата је пошта легендарном голману Војводине и репрезентације Југославије Илији Пантелићу, који је преминуо у понедељак у Новом Саду у 73. години. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА