Најновије

Напустио џихад јер није могао без цигара

ПАРИЗ - Француски држављанин и некадашњи члан најбруталније терористичке организације ИСИЛ, Флавиен Мореау (27), напустио је џихад јер није могао да се одрекне своје страсти према цигаретама.
Џихад (Фото: al-akhbar.com)

Џихад (Фото: al-akhbar.com)

Наиме, Мореау је први Француз којем се суди јер је био члан Исламске државе. Иако је ухапшен прошле године до сада се није знало како је полиција дошла до њега. Према његовим речима вратио се добровољно у Француску јер није могао да престане да пуши. "Стварно сам се мучио с тим. Нисам смео да пушим јер ми је било забрањено. Са собом сам чак понео никотинске жвакаче гуме, али ми оне нису помогле. Тако сам једног дана спустио оружје и отишао", признао је Мореау.
Прочитајте још:Меркел: Ми смо против унилатералног признања ПалестинеБајден: Даћемо Украјини 20 милиона долара
Након тога се вратио у Француску, али је морао да одустане од свог сна о повратку у Сирију. Неколико пута је покушао да се врати, али с обзиром да је његово име познато обавештајним службама широм Европе и Северне Африке, није могао ногом да крочи нити у једну земљу. Мореау је иначе пореклом из Јужне Кореје, али је усвојен када је имао две године. Већ је од раније познат полицији због својих криминалних активности. Извор: Јутарњи.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА